Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-17 idő 09:05

Megalakult a Magyar Kereskedelmi Szövetség

A magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának több mint fele külföldi tulajdonú, nagy alapterületű üzletekben valósul meg, ellentétben nyugat-európai arányokkal, ahol a kereskedelem zömét a hagyományos családi vállalkozások bonyolítják. Ezt szeretné elérni idehaza is az újonnan megalakult Magyar Kereskedelmi Szövetség. (hirado.hu összeállítás)
 
Másfél éves előkészület után alakították meg a Magyar Kereskedelmi Szövetséget, amelynek már 900 kisvállalkozás a tagja – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorban Szatmáry-Jähl Angéla, az MKSZ elnöke. Az érdekképviselet szükségességét azzal indokolta, hogy a már létező iparkamara „érdekérvényesítő köztestület”, amely nem teheti meg, hogy a kereskedelmen belül csupán egy csoportnak az érdekeit önállóan képviselje.
 
 
A Magyar Kereskedelmi Szövetség célja, hogy az élelmiszer-, illetve egyéb kereskedelmi területeken is a forgalom zömét a hazai kiskereskedelmi egységek adják – ismertette. A szövetségnek konkrét javaslatai vannak a kisvállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésére. Példaként említette, hogy a kiskereskedelemben akadályozza a hitelezést a bankszámlaforgalom mint mérőszám, márpedig egy zöldségesnél nem jellemző a bankkártyás fizetés. Szatmáry-Jähl Angéla a kis üzletek állandó gondjának nevezte a parkolás megváltását is.
Kiemelte: az említett kört érintő problémák nem jutnak el a törvényalkotókhoz, ezért közvetlenül a parlamenti bizottságokhoz, illetve az önkormányzatokhoz kívánnak fordulni javaslataikkal.
 
Az MKSZ eddig megalakult bizottságai az élelmiszer-kereskedelem, a vegyi áru- kereskedelem, a műszaki áru és híradástechnikai cikkek, a gépjármű-kereskedelem, a ruházati cikk-kereskedelem, valamint az ajándék- és könyvkereskedelem területeit ölelik fel.
 
Forrás: hirado.hu; Kossuth Rádió, 180 perc; elelmiszer.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.