Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-17 idő 09:05

Megalakult a Magyar Kereskedelmi Szövetség

A magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának több mint fele külföldi tulajdonú, nagy alapterületű üzletekben valósul meg, ellentétben nyugat-európai arányokkal, ahol a kereskedelem zömét a hagyományos családi vállalkozások bonyolítják. Ezt szeretné elérni idehaza is az újonnan megalakult Magyar Kereskedelmi Szövetség. (hirado.hu összeállítás)
 
Másfél éves előkészület után alakították meg a Magyar Kereskedelmi Szövetséget, amelynek már 900 kisvállalkozás a tagja – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorban Szatmáry-Jähl Angéla, az MKSZ elnöke. Az érdekképviselet szükségességét azzal indokolta, hogy a már létező iparkamara „érdekérvényesítő köztestület”, amely nem teheti meg, hogy a kereskedelmen belül csupán egy csoportnak az érdekeit önállóan képviselje.
 
 
A Magyar Kereskedelmi Szövetség célja, hogy az élelmiszer-, illetve egyéb kereskedelmi területeken is a forgalom zömét a hazai kiskereskedelmi egységek adják – ismertette. A szövetségnek konkrét javaslatai vannak a kisvállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentésére. Példaként említette, hogy a kiskereskedelemben akadályozza a hitelezést a bankszámlaforgalom mint mérőszám, márpedig egy zöldségesnél nem jellemző a bankkártyás fizetés. Szatmáry-Jähl Angéla a kis üzletek állandó gondjának nevezte a parkolás megváltását is.
Kiemelte: az említett kört érintő problémák nem jutnak el a törvényalkotókhoz, ezért közvetlenül a parlamenti bizottságokhoz, illetve az önkormányzatokhoz kívánnak fordulni javaslataikkal.
 
Az MKSZ eddig megalakult bizottságai az élelmiszer-kereskedelem, a vegyi áru- kereskedelem, a műszaki áru és híradástechnikai cikkek, a gépjármű-kereskedelem, a ruházati cikk-kereskedelem, valamint az ajándék- és könyvkereskedelem területeit ölelik fel.
 
Forrás: hirado.hu; Kossuth Rádió, 180 perc; elelmiszer.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.