Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-20 idő 09:45

Mégis nyitva lesznek a Sparok a benzinkutakon

Hiába a törvénymódosítás az OMV-kutakon működő Sparok vasárnapi nyitva tartása ellen, az OMV úgy értelmezi, a törvény továbbra sem tiltja shopjai nyitva tartását, amelyeken néhány esetben megjelenik a Spar emblémája. (hvg.hu összeállítás)
 
Mégis nyitva lesznek a Sparok Expressek az OMV-kutakon vasárnap, hiába fogadott el rá külön törvényt a parlament kedden – írja a Világgazdaság. A boltokat ugyanis a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd.
 
Az Országgyűlés kedden fogadta el azt a törvénymódosítást, amellyel odasózott a Metrónak és a Sparnak is. Úgy tűnhetett a kormánypártoknak, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt benzinkutakon nyitva tartó boltokkal játsszák ki, ezért a módosítás arról szólt, hogy a benzinkutakon sem lehetnek nyitva boltok, és azok az üzletek sem, amelyek kis- és nagykereskedelmet is folytatnak (ilyen boltjai vannak pl. a Metrónak).
 
 
A változtatás azonban a Sparnak aligha fog problémát okozni, ugyanis az OMV úgy értelmezi, hogy a törvény továbbra sem tiltja meg az olyan OMV töltőállomások shopjainak nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája, így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak – mondta a Világgazdaságnak Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Az OMV Hungária Kft. tulajdonában lévő 169 üzemanyagkút közül 165 rendelkezik üzlettel, amelyeket magyar kisvállalkozások üzemeltetnek. A vásárlót ugyanaz a kisvállalkozás szolgálja ki üzemanyag-vásárlás és egyéb, nem üzemanyag-jellegű termék, például élelmiszer vásárlása esetén. Jelenleg 8 OMV-shop működik Spar emblémával, és további kilenc helyszínen terveznek ilyet.
 
Forrás: hvg.hu
Virtuális kiállító: SPAR Magyarország Kft.
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?