Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-20 idő 09:45

Mégis nyitva lesznek a Sparok a benzinkutakon

Hiába a törvénymódosítás az OMV-kutakon működő Sparok vasárnapi nyitva tartása ellen, az OMV úgy értelmezi, a törvény továbbra sem tiltja shopjai nyitva tartását, amelyeken néhány esetben megjelenik a Spar emblémája. (hvg.hu összeállítás)
 
Mégis nyitva lesznek a Sparok Expressek az OMV-kutakon vasárnap, hiába fogadott el rá külön törvényt a parlament kedden – írja a Világgazdaság. A boltokat ugyanis a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd.
 
Az Országgyűlés kedden fogadta el azt a törvénymódosítást, amellyel odasózott a Metrónak és a Sparnak is. Úgy tűnhetett a kormánypártoknak, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt benzinkutakon nyitva tartó boltokkal játsszák ki, ezért a módosítás arról szólt, hogy a benzinkutakon sem lehetnek nyitva boltok, és azok az üzletek sem, amelyek kis- és nagykereskedelmet is folytatnak (ilyen boltjai vannak pl. a Metrónak).
 
 
A változtatás azonban a Sparnak aligha fog problémát okozni, ugyanis az OMV úgy értelmezi, hogy a törvény továbbra sem tiltja meg az olyan OMV töltőállomások shopjainak nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája, így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak – mondta a Világgazdaságnak Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Az OMV Hungária Kft. tulajdonában lévő 169 üzemanyagkút közül 165 rendelkezik üzlettel, amelyeket magyar kisvállalkozások üzemeltetnek. A vásárlót ugyanaz a kisvállalkozás szolgálja ki üzemanyag-vásárlás és egyéb, nem üzemanyag-jellegű termék, például élelmiszer vásárlása esetén. Jelenleg 8 OMV-shop működik Spar emblémával, és további kilenc helyszínen terveznek ilyet.
 
Forrás: hvg.hu
Virtuális kiállító: SPAR Magyarország Kft.
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.