Hírek, aktualitások

dátum 2015-03-20 idő 09:45

Mégis nyitva lesznek a Sparok a benzinkutakon

Hiába a törvénymódosítás az OMV-kutakon működő Sparok vasárnapi nyitva tartása ellen, az OMV úgy értelmezi, a törvény továbbra sem tiltja shopjai nyitva tartását, amelyeken néhány esetben megjelenik a Spar emblémája. (hvg.hu összeállítás)
 
Mégis nyitva lesznek a Sparok Expressek az OMV-kutakon vasárnap, hiába fogadott el rá külön törvényt a parlament kedden – írja a Világgazdaság. A boltokat ugyanis a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd.
 
Az Országgyűlés kedden fogadta el azt a törvénymódosítást, amellyel odasózott a Metrónak és a Sparnak is. Úgy tűnhetett a kormánypártoknak, hogy a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényt benzinkutakon nyitva tartó boltokkal játsszák ki, ezért a módosítás arról szólt, hogy a benzinkutakon sem lehetnek nyitva boltok, és azok az üzletek sem, amelyek kis- és nagykereskedelmet is folytatnak (ilyen boltjai vannak pl. a Metrónak).
 
 
A változtatás azonban a Sparnak aligha fog problémát okozni, ugyanis az OMV úgy értelmezi, hogy a törvény továbbra sem tiltja meg az olyan OMV töltőállomások shopjainak nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája, így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak – mondta a Világgazdaságnak Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Az OMV Hungária Kft. tulajdonában lévő 169 üzemanyagkút közül 165 rendelkezik üzlettel, amelyeket magyar kisvállalkozások üzemeltetnek. A vásárlót ugyanaz a kisvállalkozás szolgálja ki üzemanyag-vásárlás és egyéb, nem üzemanyag-jellegű termék, például élelmiszer vásárlása esetén. Jelenleg 8 OMV-shop működik Spar emblémával, és további kilenc helyszínen terveznek ilyet.
 
Forrás: hvg.hu
Virtuális kiállító: SPAR Magyarország Kft.
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.