Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-09 idő 09:30

Megkezdődtek az ünnepeket követő árleszállítások

Az ünnepek után is tart a vásárlási láz. Karácsony után sem ér véget a vásárlási láz, beindult az ajándékok cseréje, az üzletekben pedig megkezdődtek a szezon végi árleszállítások. - írja az elelmiszer.hu.
 
A nemzetközi trend az, hogy sokszor december 24-e előtt elkezdődnek a leértékelések, a kereskedőknek meg kell szabadulniuk a készletektől olyan áron is, hogy sokszor ez ráfizetést jelent nekik.
 
A Palmers fehérnemű egyik franchise partnere, akinek egy budapesti bevásárlóközpontban van üzlete, a Kossuth Rádió Napközben című műsorában a leértékelésekkel kapcsolatban elmondta: a franchise partnereknek meghatározzák, hogy mikor, mit és milyen ütemben értékelhetnek le. A szezonvégi leértékelések mellett a piac sokszor rákényszeríti a kereskedőket arra, hogy például már karácsony előtt kedvezményeket adjanak, ezt szabadon eldönthetik. Azokra a termékekre vonatkozik általában az árleszállítás, amelyek kevésbé fogynak, illetve azokra, amelyek legkorábban érkeztek – ilyen esetekben a kedvezmény mértéke maximum 10-20 százalék. Karácsony után kezdődnek a komolyabb, a teljes árukészletre vonatkozó, 20-30, majd 50 százalékos leértékelések. Az üzlettulajdonos hozzátette: jellemző, hogy a nők karácsony előtt nem vásárolnak maguknak, megvárják az árleszállításokat.
 
 
Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta: Magyarországon 2007 óta folyamatosan esett vissza a fogyasztás, s a kereskedők arra kényszerültek, hogy már december közepén akciókat hirdessenek. Az idei szezonban ez változott, sokkal kevesebb árleszállítás volt karácsony előtt, a kereskedők bíztak abban, hogy jobb lesz a forgalom.
 
Prosits Attila, a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeletető Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta: a Westendben az üzletek többsége tartja magát az átlagos, 20 és 50 százalék közötti árengedményhez, s idén már a legtöbb bolt december 27-én megkezdte az akciókat. Ugyanakkor az is elmondható, hogy tavaly decemberben átlagosan 20 százalékkal volt magasabb a forgalom az előző év hasonló időszakának adataihoz képest, s 2013-ban a karácsony előtti két hét forgalma kiugró volt. Ettől függetlenül az akciókat mindig keresik a vásárlók.
 
Forrás: Kossuth Rádió / Napközben
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.