Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-09 idő 09:30

Megkezdődtek az ünnepeket követő árleszállítások

Az ünnepek után is tart a vásárlási láz. Karácsony után sem ér véget a vásárlási láz, beindult az ajándékok cseréje, az üzletekben pedig megkezdődtek a szezon végi árleszállítások. - írja az elelmiszer.hu.
 
A nemzetközi trend az, hogy sokszor december 24-e előtt elkezdődnek a leértékelések, a kereskedőknek meg kell szabadulniuk a készletektől olyan áron is, hogy sokszor ez ráfizetést jelent nekik.
 
A Palmers fehérnemű egyik franchise partnere, akinek egy budapesti bevásárlóközpontban van üzlete, a Kossuth Rádió Napközben című műsorában a leértékelésekkel kapcsolatban elmondta: a franchise partnereknek meghatározzák, hogy mikor, mit és milyen ütemben értékelhetnek le. A szezonvégi leértékelések mellett a piac sokszor rákényszeríti a kereskedőket arra, hogy például már karácsony előtt kedvezményeket adjanak, ezt szabadon eldönthetik. Azokra a termékekre vonatkozik általában az árleszállítás, amelyek kevésbé fogynak, illetve azokra, amelyek legkorábban érkeztek – ilyen esetekben a kedvezmény mértéke maximum 10-20 százalék. Karácsony után kezdődnek a komolyabb, a teljes árukészletre vonatkozó, 20-30, majd 50 százalékos leértékelések. Az üzlettulajdonos hozzátette: jellemző, hogy a nők karácsony előtt nem vásárolnak maguknak, megvárják az árleszállításokat.
 
 
Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta: Magyarországon 2007 óta folyamatosan esett vissza a fogyasztás, s a kereskedők arra kényszerültek, hogy már december közepén akciókat hirdessenek. Az idei szezonban ez változott, sokkal kevesebb árleszállítás volt karácsony előtt, a kereskedők bíztak abban, hogy jobb lesz a forgalom.
 
Prosits Attila, a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeletető Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta: a Westendben az üzletek többsége tartja magát az átlagos, 20 és 50 százalék közötti árengedményhez, s idén már a legtöbb bolt december 27-én megkezdte az akciókat. Ugyanakkor az is elmondható, hogy tavaly decemberben átlagosan 20 százalékkal volt magasabb a forgalom az előző év hasonló időszakának adataihoz képest, s 2013-ban a karácsony előtti két hét forgalma kiugró volt. Ettől függetlenül az akciókat mindig keresik a vásárlók.
 
Forrás: Kossuth Rádió / Napközben
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.