Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-16 idő 10:01

Meglódult év végén a kiskereskedelem

Beindult a kiskereskedelem növekedési üteme tavaly novemberben. A forgalom volumene 4,9 százalékkal nőtt 2012 novemberéhez képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel. Az élelmiszerek értékesítése 4,5 százalékkal, az üzemanyagoké 5 százalékkal volt több, mint az előző év azonos hónapjában.
 
A kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben tizenkét havi folyamatos csökkenés után tavaly áprilisban indult növekedésnek és a múlt év első tizenegy hónapjából hétben meghaladta az egy évvel korábbit.
 
 
Az élelmiszerek értékesítése 4,5, a nem élelmiszer jellegű termékeké 4,8, az üzemanyag-eladások 5,0 százalékkal haladták meg tavaly novemberben az egy évvel korábbit. A kereskedelmi forgalom novemberi élénkülésében szerepet játszhatott az egy évvel korábbi alacsony bázis, amikor 4,2 százalékos volt az éves visszaesés. A forgalom volumene így tavaly novemberben meghaladta a két évvel korábbit, akkor 1,4 százalékkal volt nagyobb a 2010. novemberinél.
 
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a tavaly áprilisban kezdődött növekedés megtört ugyan júniusban és szeptemberben, de július-augusztusban és októberben is egyaránt 1,2 százalékos növekedést mutatott az egy évvel korábbival szemben. A nem élelmiszer jellegű termékek eladása májusban indult folyamatos növekedésnek a kisebb júniusi megingástól eltekintve. Az üzemanyag kereslete szintén április óta folyamatosan húzza a kiskereskedelmi forgalom növekedési mutatóját.
 
Forrás: MTI; onlinekassza.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.