Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-11 idő 10:17

Megnyílt a világ első pincér- és készpénzmentes digitális étterme

Digitális étterem nyílt Berlinben, a mottójuk “slow food fast”. A kitalálói a jövő menzájának szánják, és tényleg a jövőben érezheti magát, aki a Data Kitchenben ebédel. 

Berlinben egy ismert gasztronómus és az SAP közös projektjeként nyílt meg a jövő étterme "Data Kitchen" néven, ahol nem fogadnak el készpénzt, és pincérek sem dolgoznak. Helyette csak digitális megrendeléseket fogadnak be, és pincérek helyett egy digitalizált önkiszolgáló rendszer szolgálja ki a vendégeket.
 
Ugyan nem szorgalmas kis robotok szervírozzák az ételt, és nem is a futurisztikus 3D-ételnyomtatásról van szó, hanem a digitális platformot egy hagyományos menza működésével kombinálták.
A béta verzió egyelőre úgy működik, hogy mobilapp híján csak online felületen keresztül lehet megrendelni időre az ételeket vagy italokat, és online ki is kell fizetni bankkártyával vagy PayPallal. Itt meg lehet adni azt is, hogy akarunk-e borravalót adni a szakácsoknak, és ha igen, akkor mennyit.
 
A megrendelt ételt az étteremben egy igencsak dizájnosra sikerült "üvegdobozból" lehet kivenni, ezt a megrendelést visszaigazoló linkkel lehet megnyitni, az üvegdoboz ajtaján a megrendelő neve is szerepel.

Vajon tényleg ilyen lesz a jövő önkiszolgáló étterme? 

forrás:diningguide.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Café Frei kávéház nyitott az Office Gardenben
dátum 2018-05-08 idő 09:44

Az Office Garden irodaházban nyitott meg az eddigi legnagyobb Café Frei kávéház.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Frozen joghurt hálózatát értékesíti a Jono Yogo
dátum 2018-05-23 idő 13:52

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban - Allée, Mammut, Árkád, Westend - és a Budaörsi Auchan Korzón várja új tulajdonosát.

Prága után Brnoban is nyílt Diego áruház
dátum 2018-05-23 idő 09:22

Csehországban is terjeszkedik a magyar központú cég.

Megéri vállalkozni? Stabil alapokra épült hálózatnál mindenképpen
dátum 2018-05-16 idő 09:27

Haszon Magazin interjú Szemler Tamással, a Duna House Franchise igazgatójával a piaci trendekről és az előttünk álló változásokról.

Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-05-14 idő 10:34

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség
dátum 2018-05-11 idő 09:10

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség.