Hírek, aktualitások

dátum 2016-05-11 idő 09:15

Mégsem akkora siker az Update a tőzsdén?

Május 31-én tartja éves rendes közgyűlését a Norbi Update Lowcarb Nyrt. A hír talán kevesek érdeklődését keltené fel önmagában, az esemény napirendi pontjai között azonban az is megjelent: Schóbert Norbert a társaság zártkörűvé alakulását javasolja, és kivonná a nyilvános forgalomból a cég részvényeit. 

Ennek előzménye, többek közt az is lehet, hogy nem oly rég az MNB (Magyar Nemzeti Bank) több esetben észlelte, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. közösségi oldalán vagy a sajtón keresztül úgy hozott nyilvánosságra rendkívüli tájékoztatási körbe tartozó információkat, hogy azokat az MNB által működtetett hivatalos közzétételi helyen egyáltalán nem, vagy csak jelentős késéssel jelentette meg

Az MNB a jogsértések miatt a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t összesen mintegy 1 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte, és figyelmeztette a jövőbeni jogkövető magatartásra.

A tőkepiacról szóló törvény ugyanis alapelvi szinten rögzíti, hogy a kibocsátóknak a szabályozott információkat a legszélesebb nyilvánossághoz – a lehető legrövidebb időn belül – megkülönböztetés nélkül kell eljuttatnia. A vonatkozó jogszabályok éppen ezért kötelező jelleggel előírják, hogy a tőzsdén jelenlévő cégeknek az értékpapír értékét vagy hozamát érintő információkat elsődlegesen az MNB által működtetett, bárki által ingyenes elérhető hivatalos közzétételi helyen kell nyilvánosságra hozni.

A társaság az elmúlt üzleti évét tekintve is vegyes sikereket könyvelhet el, mivel azt a nyilvánosságra hozott adatok alapján 344 millió forintos adózott veszteséggel,és ugyanekkora mérleg szerinti eredménnyel (osztalék nélkül) valamint 449 millió forintos mérlegfőösszeggel zárta.

Tegyük hozzá a tőzsdéről való kivezetés sem díjmentes, közel 300 millió forintba is kerülhet a társaságnak. 

forrás: hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.