Hírek, aktualitások

dátum 2015-12-04 idő 09:23

Mentesülhetnek a hipermarketek a kötelező létszám kvóta alól

A Magyar Idők csütörtöki számában olvasható, hogy a kiskereskedelmi kötelező foglalkoztatási kvóta várhatóan nem érinti a nagy hiper- és szupermarketeket. Ennek értelmében a szabályozás azokra a kiskereskedelmi egységekre vonatkozik csak, amelyek 400 négyzetméternél nagyobbak, és csemegepultos kiszolgálás, nincs, kizárólag önkiszolgálással üzemelnek. A szigorítás így kifejezetten a diszkontláncokra fog vonatkozni.
 
 
Az előírás szerint ezekben az egységekben hetven négyzetméterenként legalább egy kereskedelmi tevékenységet folytatódolgozónak kell tartózkodnia. Hogy pontosan kik tartoznak a fenti körbe, és ez indokol e valós létszámbővítést, és ha igen, milyen területen kell végrehajtani, még nem tér ki a tervezet. A jelenlegi értelmezés szerint az eladók, vevőszolgálati dolgozók, pénztárosok és árufeltöltők is kereskedelmi tevékenységet folytatnak.
 
forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.