Hírek, aktualitások

dátum 2015-05-22 idő 10:12

Minőségi törzsvásárlói programra tér át az idén 20 éves Coop Üzletlánc

Csoportszinten kismértékben növekedett a Coop Üzletláncannak ellenére, hogy a tavalyi év több kihívást is állított a céggel szemben. Az üzletlánc törzsvásárlóinak száma is dinamikusan növekedett. A program továbbfejlesztése és az informatikai rendszer megújítása jelenti a fő feladatot 2015-ben – hangzott el a társaság közgyűlésén.

„Bár a 2014-es év nem tűnt egyszerűnek, a COOP Gazdasági Csoport összforgalma kismértékben nőni tudott” – jelentette ki Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója a társaság szerdán, Budapesten megtartott közgyűlésén. A cégvezető hozzátette: tavaly a COOP üzletek ellenben már kismértékű forgalomcsökkenést mutattak, amely elsősorban a dohányáru értékesítésének kieséséből adódik.

A tavalyi évet értékelve Tóth Géza kiemelte: jelentősen nőtt a COOP törzsvásárlóinak száma, a kártyával rendelkező vevők egyre többen vannak, számuk várhatóan még idén eléri az egymillió főt. Figyelembe véve, hogy a vásárlók egyre kevesebb üzletláncban bonyolítják a vásárlást, felértékelődik az ilyen hűségprogramok szerepe – tette hozzá. A törzsvásárlói programon belül a közeljövőben át kell térni a minőségi szakaszra – fogalmazta meg Tóth Géza. Ebben az időszakban már nem elsősorban a törzsvásárlók számának növelése a fő cél, hanem az, hogy hasznos szolgáltatásokat és kedvezményeket biztosítsanak számukra. Ezen a ponton a vezérigazgató hozzátette, hogy a sikeres Facebook aktivitásnak köszönhetően a társaság oldalának rajongótábora meghaladta a 110 000 főt.

A vezérigazgató a 2015-ös év feladatai mellett hangsúlyozta: fajsúlyos kérdés a COOP informatikai rendszerének megújítása. A meglévő rendszer mára meghaladott, fejlesztése és fenntartása nehézkes és erőforrás-igényes. A COOP célja ezért, hogy egy korszerű, egyszerűbb felhasználást igénylő és könnyedén továbbfejleszthető rendszerre álljon át reális költségek mellett. Tóth Géza elmondta: a 2015-ös év azért is jelentős a COOP Gazdasági Csoport életében, mert idén 20 éves a COOP üzletlánc, ősszel rendezik meg tizedik alkalommal a hazai élelmiszergyártás kiemelkedő képviselőit bemutató Coop Rallyt, valamint 5 éves a társaság jótékonysági kezdeményezése, a Coop Segély Alapítvány. „A hármas évforduló jó alkalmat ad arra, hogy bemutassuk működésünket és küldetésünket” – tette hozzá a vezérigazgató.

Az eseményen a társaság részvényesei egyhangúlag elfogadták a CO-OP Hungary Zrt. 2014-es beszámolóját, az idei évre szóló üzleti tervét, valamint az igazgatóság egyéb javaslatait is.

A rendezvényt követően tartották meg a CO-OP Hitel Zrt. közgyűlését is. A Csoport pénzügyi vállalkozása szintén megnyugtató híreket közölt a részvényesekkel, akik ellenszavazat nélkül fogadták el a társaság beszámolóját és idei évre vonatkozó üzleti tervét. Rédei István, a CO-OP Hitel Zrt. igazgatóságának elnöke a közgyűlést követően elmondta, hogy mindazok a tevékenységek, amelyeket a cég alapításakor célul tűztek ki a vezetők, 2014-re már stabilan, bejáratott módon működtek. A faktorálási tevékenység jelenti a cég számára a fő eredménytermelő feladatot, ám stabilizálódott a személyi kölcsönök területe is, amelynek keretében a társaság a COOP Gazdasági Csoport dolgozóinak kínál kedvezményes konstrukciókat.

A Coop Üzletlánc a Magyar Franchise Szövetség tagja.

(forrás: termékmix.hu)vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.