Hírek, aktualitások

dátum 2015-08-06 idő 09:52

Műhelytitkok a Levendulától

A cikket a hvg.hu portál közölte le, tartalmát egy az egyben vettük át.

Meglátogattuk a Levendula fagyizókat ellátó műhelyt, hogy megtudjuk, hogyan készülnek az extrém ízű kézműves különlegességek, és hogy végigkísérjük a fagyi útját az üzletekig. Legnagyobb meglepetésünkre még egy adóhatósági ellenőrzésnek is szemtanúi lehettünk.

Levendula fagylaltozó
fotó: Stiller Ákos
A budapesti Kodály Köröndtől nem messze található saroképületről kívülről senki nem mondaná meg, hogy „fagylaltgyárat“ rejt, se egy cégér, se egy felirat nem árulkodik, hogy a falak mögött napi tizenkét órában készülnek a klasszikus és a legvadabb ízek is, amelyek aztán országszerte 12 üzletben kerülnek a pultokba. A Levendula fagylaltozókat munícióval ellátó üzem délután hatos látogatása nemcsak számunkra ígérkezik üdítőnek, amikor Brunner Zsolt, a fagyizó egyik tulajdonosa – és egyébként a Náksi vs. Brunner duó egykori tagja – betessékel minket a hűtött üzembe, de az ott dolgozóknak is, akiket a látogatás miatt két órával előbb elengedtek.
 
levendula
fotó: Stiller Ákos
 
Az üzem két kisebb helyiségből áll, az egyik egy apró ipari konyhára emlékeztet, ahol a baloldalon a fémszínű gépezetek sorakoznak, másik oldalon pedig a különleges hozzávalók, a pezsgőtől kezdve a piemonti mogyorón át a fügelekvárig. Itt készül a fagyi, a másik helyiségben várakoznak a „sokkolt” adagok, kiszállításra várva. Hogy mi a sokkolás, és miért van rá szükség, az a látogatásról készült, a cikk végén levő videónkból derül ki, ahogy az is, miért nevezik kézművesnek a fagylaltot, ami legtöbbször csak akkor találkozik kézzel, amikor ez egyik gépből a másikba átteszik. Miután végigkövetjük egy vizes és egy tejalapú adag elkészítését, átmegyünk a közeli Szent István körúti üzletbe, ahol megérkezésünkkor éppen két NAV-ellenőr „akciózik”, és arra kérnek minket, hogy ne végezzük a munkánkat, amíg ők végzik az övéket.
fotó: Stiller Ákos
Brunner Zsolt nem jön zavarba a váratlan szituáció miatt, elmondása szerint szinte naponta látott vendégek a hatóság emberei, így fel vannak készülve az ellenőrzésekre, a NAV-osok nem is találnak hibát az üzletmenetben. Arra tudunk csak gondolni, hogy bizonyára előszeretettel tesztelik a fagyizó termékeit.
 
Az üzemből háromnaponta érkeznek a friss adagok a fagyizókba, ahol 100 féle íz rotálódik a 24-es kínálatban, aminek fogyását folyamatosan monitorozzák, hogy lássák, a különböző ízek milyen mértékben fogynak. „A sokkolásnak köszönhetően tartósítószerek nélkül is sokáig eláll a fagylalt, így arra még nem volt példa, hogy valami ne fogyott volna el” – mondja az egykori lemezlovas, és hozzáteszi, hogy ez nem olyan meglepő, tekintve, hogy akár 30 napig is elállnának a fagylaltok, de jellemzően egy-két nap alatt cserélődnek.
 
Nézze meg, hogy készül a fahéjas sárgabarack és a fügés-diós gesztenye:


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.