Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-08 idő 10:03

Nagy az érdeklődés a noPack csomagolásmentes koncepciója után

Az üzlet csak néhány napja üzemel, de máris negyvennél is több partner másolná. A formátum lényege, hogy minden üveget, kosarat, dobozt, zsákot, amibe az áru kerül, a fűszerektől a férfidezodorig, a vásárlónak kell magával vinnie - írja a Hvg online

A hálózat filozófiája:

"1 kilónyi élelmiszer előállítása során 2 kiló szén-dioxid kerül a légkörbe. Az Európai Unió statisztikái szerint a háztartások által megvásárolt élelmiszerek 25%-a kerül kidobásra, mely körülbelül 100 tonnát jelent.. Jól látható tehát, hogy esztelen mértékű és rendkívül erkölcstelen pazarlásról, és indirekt környezetszennyezésről beszélünk.
A noPack csapata hisz egy olyan világban, ahol mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége is van. Ha pedig így teszünk, miért ne tehetnénk ezt közel zéró csomagolóanyag megvásárlásával. A csomagolóanyagok elhagyásával nemcsak pénzt spórolunk, de hatalmas mennyiségű károsanyag-kibocsátástól kíméljük meg Földünket.
A noPack ezen problémákat kívánja orvosolni. A koncepciót áthatja a fenntarthatóság, az etikusság, a környezetvédelem, és a tudatosság. "
„Itt semmi nincs becsomagolva? Ez olyan, mint gyerekkoromban” – mondja ámulva egy idősebb nő Magyarország első csomagolásmentes boltja, a budaörsi NoPack nyitásának második napján. Az üzlet tulajdonosa és ötletgazdája, Monostori-Kalovits Márk mosolyogva meséli, ha picit korábban érkezünk, azt láthattuk volna, hogy egymás hegyén-hátán sorakoznak a babakocsik, mert olyan sokan jöttek megnézni, hogyan néz ki egy csomagolásmentes bolt.

Péksüteményeik is vannak, vannak kis eldugott sarkok, ahol meg is lehet kóstolni, lehet enni is, vagy finom kávét/teát kortyolgatni, és természetesen vásárolni is lehet sok mindent!
 
 
A NoPack csapatában van közgazdász, humánökológus és pedagógus is, akik amellett, hogy csomagolásmentes termékeket árulnak, igyekeznek egyéb jó tanácsaikkal csökkenteni a hozzájuk betérő vendégek „ökológiai lábnyomát”. Bárkinek segítenek, aki szeretne tudatosan élni.

Kereskedőként pedig fontosnak tartják, hogy csak olyan családi kistermelők, kézműves manufaktúrák legyenek a beszállítóik, akik egészséges termékeket állítanak elő, és székhelyük a közeli települések valamelyikén van. A bolt fölötti szinten közösségi teret alakítottak ki babzsákfotelekkel: ide bárki betérhet beszélgetni, kávézni és ismerkedni hasonló gondolkodású ökoarcokkal. 
 
Lesz folytatás
 
Bár még csak néhány napja nyitottak, mégis már 42 lehetséges partnerrel vették fel a kapcsolatot, akiket érdekelne egy hasonló üzlet franchise-rendszerben való üzemeltetése. Nemcsak az ország területéről vannak jelentkezők, hanem Romániából és Ausztriából is. A következő üzlet a budapesti Belvárosban nyílhat néhány hónapon belül.

forrás: Hvg online, noPack Facebookvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.