Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-08 idő 10:03

Nagy az érdeklődés a noPack csomagolásmentes koncepciója után

Az üzlet csak néhány napja üzemel, de máris negyvennél is több partner másolná. A formátum lényege, hogy minden üveget, kosarat, dobozt, zsákot, amibe az áru kerül, a fűszerektől a férfidezodorig, a vásárlónak kell magával vinnie - írja a Hvg online

A hálózat filozófiája:

"1 kilónyi élelmiszer előállítása során 2 kiló szén-dioxid kerül a légkörbe. Az Európai Unió statisztikái szerint a háztartások által megvásárolt élelmiszerek 25%-a kerül kidobásra, mely körülbelül 100 tonnát jelent.. Jól látható tehát, hogy esztelen mértékű és rendkívül erkölcstelen pazarlásról, és indirekt környezetszennyezésről beszélünk.
A noPack csapata hisz egy olyan világban, ahol mindenki csak annyit vásárol, amennyire valóban szüksége is van. Ha pedig így teszünk, miért ne tehetnénk ezt közel zéró csomagolóanyag megvásárlásával. A csomagolóanyagok elhagyásával nemcsak pénzt spórolunk, de hatalmas mennyiségű károsanyag-kibocsátástól kíméljük meg Földünket.
A noPack ezen problémákat kívánja orvosolni. A koncepciót áthatja a fenntarthatóság, az etikusság, a környezetvédelem, és a tudatosság. "
„Itt semmi nincs becsomagolva? Ez olyan, mint gyerekkoromban” – mondja ámulva egy idősebb nő Magyarország első csomagolásmentes boltja, a budaörsi NoPack nyitásának második napján. Az üzlet tulajdonosa és ötletgazdája, Monostori-Kalovits Márk mosolyogva meséli, ha picit korábban érkezünk, azt láthattuk volna, hogy egymás hegyén-hátán sorakoznak a babakocsik, mert olyan sokan jöttek megnézni, hogyan néz ki egy csomagolásmentes bolt.

Péksüteményeik is vannak, vannak kis eldugott sarkok, ahol meg is lehet kóstolni, lehet enni is, vagy finom kávét/teát kortyolgatni, és természetesen vásárolni is lehet sok mindent!
 
 
A NoPack csapatában van közgazdász, humánökológus és pedagógus is, akik amellett, hogy csomagolásmentes termékeket árulnak, igyekeznek egyéb jó tanácsaikkal csökkenteni a hozzájuk betérő vendégek „ökológiai lábnyomát”. Bárkinek segítenek, aki szeretne tudatosan élni.

Kereskedőként pedig fontosnak tartják, hogy csak olyan családi kistermelők, kézműves manufaktúrák legyenek a beszállítóik, akik egészséges termékeket állítanak elő, és székhelyük a közeli települések valamelyikén van. A bolt fölötti szinten közösségi teret alakítottak ki babzsákfotelekkel: ide bárki betérhet beszélgetni, kávézni és ismerkedni hasonló gondolkodású ökoarcokkal. 
 
Lesz folytatás
 
Bár még csak néhány napja nyitottak, mégis már 42 lehetséges partnerrel vették fel a kapcsolatot, akiket érdekelne egy hasonló üzlet franchise-rendszerben való üzemeltetése. Nemcsak az ország területéről vannak jelentkezők, hanem Romániából és Ausztriából is. A következő üzlet a budapesti Belvárosban nyílhat néhány hónapon belül.

forrás: Hvg online, noPack Facebookvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.