Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-14 idő 10:57

Nálunk bezárnak, Romániában bővítenek az élelmiszerláncok

Míg Magyarországon arról érkeznek hírek, hogy a Tesco bő tucatnyi egységét bezárja, és a többi kiskereskedelmi lánc is igyekszik meghúzni a nadrágszíjat a különböző terhek miatt, addig Romániában épp nemrég jelentette be a német Kaufland áruházlánc, hogy 2015-ben 9 újabb hipermarketet nyitnak.
 
Újabb 9 hipermarketet nyit Romániában a német Kaufland áruházlánc – írja a Balkans.com. Az új nyitásokkal együtt a romániai áruházszám 111-re fog emelkedni.
 
A cég Constanza, Bákó, Braila, Arad, Bukarest, Temesvár, Nagyszeben és Ramnicu Valcea városokban tervez új áruházakat nyitni. A hírek szerint minden egyes új egység megnyitása 6-9 millió eurós befektetést jelent, így összesen akár 81 millió euró értékű is lehet a Kaufland idei befektetése az új áruházakba Romániában.
 
A romániai áruháznyitások híre éles kontrasztban áll a kiskereskedelmi láncok magyarországi tevékenységével: épp hétfőn jelentették be, hogy bő tucatnyi egységét bezárja a magyar Tesco, több mint félezer főt el is küldenek. A Spar eközben elhalaszt beruházásokat, franchise hálózatát bővíti, de 800 munkahely sem jön létre idén a cégnél. A cégek az újabb magyarországi terhek (például a megemelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj), illetve a változó jogszabályi környezet miatt kényszerülnek az alkalmazkodásra.
 
Forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.