Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-14 idő 13:11

Navigációt vetett be a KFC

A KFC jól ismert márka a dél-ázsiai országban, de sokáig nem igazán sikerült főétkezést nyújtó étterem kategóriába pozicionálnia magát - írja a cream cikke alapján a marketinginfo.hu

 Amikor az emberek ebédelni vagy vacsorázni akartak, általában más helyekre esett a választásuk. A KFC ételei egyfajta snackként vannak elkönyvelve az ország köztudatában. A malájok szeretnek étteremben enni. Legtöbbjük a munkahelyén kívül ebédel, ennek azonban van egy hátulütője is. Ebéd és vacsoraidőben besűrűsödik a forgalom.

A helyiek emiatt használják a Wazét, amely egy GPS alapú "forgalmi-dugó-elkerülő eszköz". Ez a szerkezet ideális reklámfelületnek bizonyult a KFC számára.

A megállapodás már meg is született. Amennyiben egy Waze tulajdonos az egyik KFC három kilométeres körzetébe ért, kapott egy üzenetet: "az úti célod valószínűleg messze van még, de a KFC ételei pár száz méterre innen várnak." Amennyiben a felhasználó az üzenetre kattintott, a szerkezet elvezette a legközelebbi KFC-hez.
A kampány első 10 napjában 9000-en kattintottak a hirdetésre. Ebből 3000-en el is furikáztak a kijelölt úti célhoz, ahol 11 ezer terméket vásároltak.  

A Kentucky Fried Chicken a világ legnépszerűbb csirkére specializálódott étteremlánca. Sikerének kulcsa a titkos recept, amit az alapító, Harland Sanders alkotott meg 1940-ben. Első éttermében kilenc évig tökéletesítette receptjét, míg megtalálta a 11 gyógynövény és fűszer ideális arányát.

A hálózat jelen van többek között az USA-ban, Kanadában, Japánban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Kínában, Koreában, Malajziában, Thaiföldön, Dél-Afrikában, Indonéziában, Spanyolországban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Németországban, Egyiptomban és természetesen Magyarországon.Az 1930-ban alapított KFC a világ negyedik legnagyobb gyorsétteremlánca. Fő profilját a csirkehús felhasználásával készült ételek képezik, amiket évtizedek óta azonos recept alapján készítenek.

marketinginfo.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.