Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-24 idő 09:32

Nehézségekkel küszködik hazájában a McDonald's

A közelmúltban a McDonald's márka sokat veszített vonzerejéből a 18-32 éves lakosság körében az Egyesült Államokban - írja a marketinginfo.hu. Tavaly került nyilvánosságra az a belső céges jelentés, amely szerint a McDonald's nincs ott a milleniumi nemzedék 10 legnépszerűbb étterme között az országban. A brand lemaradása egyre nagyobb a jelenlegi top-márka, a Subway mögött. Márpedig az Y-generáció számít a szegmens egyik fő célcsoportjának.

A rossz tendenciák persze az eladási mutatókban is jelentkeznek: a McDonald's forgalma hónapról hónapra zsugorodik az USA-ban. A tavaly decemberi 3,8 százalékos csökkenést, egy 3,3-as visszaesés követte januárban, majd egy 1,4-es februárban. Sok spekuláció látott napvilágot az okokról: az étkezési szokások változása, a menük túlkomplikált volta, az amerikai pénztárcák karcsúsodása.

Európában jobban áll a cég szénája, de a vészharagokat már kongatják a szakértők. "A verseny drámaian élesedett" - nyilatkozta Mathias Biebl, a McDonalds Deutschland korábbi igazgatója. "A cégnek meggyőző válaszokat kell adnia arra a kérdésre, hogy miért náluk egyen az ember a versenytársak helyett" - tette hozzá a szakember.

marketinginfo.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.