Hírek, aktualitások

dátum 2017-02-10 idő 11:05

Nem talál vevőt bezárt üzleteire a becsődölt CBA-partner

Több száz hitelezőnek – pénzintézeteknek, beszállítóknak, magánszemélyeknek – tartozik a Palóc, a lap információi szerint összesen több mint 5 milliárd forinttal. A munkavállalóinak – akik egykor mintegy 1300-an voltak, mostanra azonban csupán 150-en maradtak – 200-300 millió forintnyi járandóságot nem tudott kifizetni a cég.

A CBA korábbi franchise-partnere ellen tavaly szeptemberben rendeltek el csődeljárást, azt megelőzően nyolcvan üzletet működtetett. Ezekből mostanra nyolc-tíz maradt, azokban is csak a berendezési tárgyakon igyekeznek túladni.

A cégnél a harmadik hitelezői tárgyalást tartják meg a hónap második felében, új elszámolási felügyelő, a salgótarjáni Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft. koordinálásával. Az előző találkozón a 120 napos fizetési moratóriumon túlmenően az érintettek hozzájárultak további 75 nap fizetési haladékhoz, így április 6-ig van ideje fizetni a Palóc Nagykernek. 

A kidolgozott terv azonban eddig nem hozott eredményt a nógrádi áruházláncnak, amely mintegy 2,5-3 milliárd forintos bevételt várt abból, hogy a nyolcvan üzlethelyiségből harmincat értékesít, így előteremtve a követelések 60 százalékát. A potenciális vásárlók azonban egyelőre kivárnak, abban bízva, hogy a cég csökkenti az egységek eredetileg megszabott eladási árát.

Forrás: hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.