Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-08 idő 10:17

Nem vették fel pultosnak, nyitott egy saját kávézót

Minden sikeres márka mögé kell egy legenda, egy varázslatos momentum, egy isteni szikra, sugallat... Enélkül szinte lehetetlen sikeresen elindítani egy startup vállalkozást. Maria De La Croix is tudta ezt valószínűleg, de ha ragaszkodunk a legendához, a Wheelys café története az alábbi módon fest.
Egy szép napon Maria felvételizett egy stockholmi Starbucks egységbe, ahová azonban nem vették fel, mivel különcként kékre volt festve a haja. Hát fogta magát, és egy minden igényt kielégítő kávézót állított össze, és szerelt rá egy triciklire.
 
Ahhoz hogy ötletéből valóságot teremtsen, közösségi finanszírozásba kezdett, majd létrehozta első egységét. A finanszírozásba emellett Google-től, Scribd-től és egyéb nagynevű cégekből ismerős nevek is beszálltak. A vállalkozás annyira jól sikerült, hogy mára 50 országban vannak egységei, franchise partnerei által. Terjeszkedése kifejezetten ütemes, mivel mindössze 2014-ben alapították a Wheeleys cafét. 
 
A koncepció alapja az organikus, természetközeli működés, így a bolt mozgósítása humán erőforrással (tekerés), az eszközök pedig napelemmel előállított energiával működnek. A fejlesztő csapat célja a zöld-forradalom megvalósítása. A rendszer célja, hogy minél több helyen megjelenjen filozófiájuk és triciklijük, éppen ezért:
- Míg a például egy Starbuck egység félmillió dollárból, a Wheeleys 5.000 dollárból indítható. Kerékpárral együtt.
- Mivel alacsony a beruházási költség, hamar megtérül
- Ha végetérnek az egyetemi órák, arrébb lehet gurulni.
- Értelemszerűen nincs fix bérleti díj, rezsi,stb...
- Környezetbarát
 
A franchise díj havi 200 dollár, amiért cserébe minden támogatást, és eszközt megkap a jobb működéshez.
 

 
A működés során csak a kávé forgalmazása kötött. Ezen túl egyéb (lehetőleg organikus) termék forgalmazása megengedett, de ebbe a központ nem szól bele, mindenki alkalmazkodhat a helyi igényekhez. Sőt kötelesek is alkalmazkodni, hiszen a mozgó árusításra, street food mozgalmakra minden országban más-más jogszabály vonatkozik.
 
forrás: hvg, wheelyscafe.com, fitmind.blog.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.