Hírek, aktualitások

dátum 2017-11-22 idő 09:10

Nemzetközi díjakat kapott a Fornetti

 
A fenntartható működésért tett erőfeszítéseinek elismeréseként „Excellence in Sustainability Innovation” (A fenntarthatósági innováció kiválósága) díjat kapott a Fornetti a Dubaiban megrendezett World Sustainability Congress rendezvényen. A számos világcéget és azok vezetőit díjazó kongresszuson Bánhidi Attila, a Fornetti Csoport ügyvezetője, kereskedelmi és marketingigazgatója, az Aryzta AG CEE kereskedelmi igazgatója a „Sustainable Professional of the Year for Innovative Business Model” (Az év innovatív üzleti modellje – fenntarthatósági szakember) elismerésben részesült.
 
„A Fornetti nagy lépéseket tett az utóbbi években a környezetet kevésbé terhelő – elsősorban energetikai – megoldások elterjesztésére a vállalatcsoporton belül. Ezért nagyon örülünk, hogy az innovációs üzleti modelljeink megvalósításáért tett erőfeszítéseink nemzetközi elismerésben is részesültek” – mondta Bánhidi Attila. Elmondta: a vállalatcsoport üzemeiben – úgy Magyarországon, mint Romániában – az elmúlt egy évben bevezették az ISO 50001 energiairányítási rendszert, amelynek révén az üzemek jelentősen mérsékelni tudták a péksütemények gyártásához és fagyasztásához szükséges energiaigényeket, illetve növelték az üzemek energiahatékonyságát. „Vállalatunk a fenntarthatóság és energiaközpontúság szemléletmódjának népszerűsítésének elkötelezett támogatója, mely tevékenysége során kötelezettséget vállal arra, hogy hosszú távon növeli energiateljesítményét, és folyamatos korszerűsítési folyamat keretében növeli energiahatékonyságát” – mondja Bánhidi Attila.
 
A díjakat odaítélő World Sustainabilty nemzetközi szakmai szervezet üzleti, non-profit és kormányzati szektorokat bevonva gyűjti, terjeszti és honorálja a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat. A szervezet évente rendezett konferenciájának idén Dubai adott otthont; az esemény védnöke Mohammed Bin Rashid al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke volt. A díjátadón többek között olyan nemzetközi márkák vezetői vehettek át elismeréseket különböző kategóriákban, mint a Huawei, az Ericsson, a SAP vagy a Dubai Airport. A Fornetti a BrandTrenddel együttműködésben készítette el díjazott pályázatát.
 
Szimbolikus helyszínen zajlott a World Sustainability Congress
 
Dubai, az esemény helyszíne önmagában is szimbolikus. A 100 évvel ezelőtt gyöngyhalászatból élő lakosságú Dubai 2020-ra, a Világ EXPO-ra a világ legfenntarthatóbb városa fejlesztésére pályázik. A fenntarthatóság az Egyesült Arab Emirátusokban, kiemelten Dubaiban központi terület és érték, melyet a város, a társadalom, a gazdaság fejlesztésével egy platformon kezelnek, és minden innováció elindulásának fontos szempontja. Az egyoldalúan olaj erőforrásra támaszkodó Emirátusok államai, különösen Dubai mára a tudás központjává vált. Kiemelkedően gondoskodik polgárairól és régióról, ahonnan munkaerőt fogad. Dubai, mint Health City, Sportcity, Internetcity, Mediacity, mint az innovatív fenntartható beruházások támogatója és mint egy tudástranszferre, oktatásra, és az új generációra támaszkodó állam lenyűgözően kezeli e területeket.
 
Forrás: eco.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Café Frei kávéház nyitott az Office Gardenben
dátum 2018-05-08 idő 09:44

Az Office Garden irodaházban nyitott meg az eddigi legnagyobb Café Frei kávéház.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

A nyár lehetősége! Frozen joghurt hálózatát értékesíti a Jono Yogo
dátum 2018-05-23 idő 13:52

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban - Allée, Mammut, Árkád, Westend - és a Budaörsi Auchan Korzón várja új tulajdonosát.

Prága után Brnoban is nyílt Diego áruház
dátum 2018-05-23 idő 09:22

Csehországban is terjeszkedik a magyar központú cég.

Megéri vállalkozni? Stabil alapokra épült hálózatnál mindenképpen
dátum 2018-05-16 idő 09:27

Haszon Magazin interjú Szemler Tamással, a Duna House Franchise igazgatójával a piaci trendekről és az előttünk álló változásokról.

Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-05-14 idő 10:34

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség
dátum 2018-05-11 idő 09:10

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség.