Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-20 idő 09:50

New Yorkban terjeszkedik a kávézólánc, ahol szinte minden igyen van

Alig néhány hónappal a londoni debütálása után, hamarosan New Yorkot is meghódíthatja a Ziferblat újító kávézólánc. Ezzel fontos mérföldkövéhez ér a hálózat, mivel ha New Yorkban, a világ egyik legfontosabb kultúrvárosában kedvező fogadtatásban részesülnek, akkor borítékolható hogy világtrenddé válik. 

Ivan Mitin a hálózat alapítója a Guardianban megjelent cikkben elmondta, hogy a londoni egységet nagy érdeklődés övezi, a helyi emberek alapvetően nyitottak a koncepció iránt. A vendégkör zömét nagy részben huszonéves és középkorú vendégek alkotják. A vendégek tetszés szerint akár a konyhában is tevékenykedhetnek, segíthetnek. Elkészíthetik saját teájukat, kávéjukat, sőt el is mosogathatnak maguk után.

A koncepció olyannyira működőképesnek bizonyult, hogy jelenleg 11 Ziferblat egység működik, ebből 9 Oroszországban, egy Ukrajnában, egy pedig Londonban. A kávézókban 30 ezer vendég fordul meg havonta.


Ziferblat London

"Az idő pénz" közmondás értelmet nyer, amikor valaki betér egy Ziferblat kávézóba, hiszen az moszkvai központú kávézólánc egységeiben az időt leszámítva minden ingyen van.

A hálózat alapítója az internetkávézók terjedésével felmerülő alapvető probléma - a kifejezetten internetezni, vagy egyéb más okból betérő vendég egy kávé mellett ücsörög órákig - kiküszöbölésére hozta létre egyedülálló koncepcióját. 

A Ziferblat brand elnevezése is találó, mivel orosz és német nyelven is óralapot jelent. Amikor vendég érkezik, kiválaszt egy számára szimpatikus vekkert, amely megjegyezi mikor érkezett, és távozáskor az eltelt percek, órák-, nem pedig a fogyasztása után kell rendeznie a számlát. Minimális időkeret nincs, tehát ha valaki egy gyors kávéra tér be, akkor csak 5 percet fizeti ki.

A Ziferblat kávézók célja, hogy olyan környezetet teremtsenek, ahol a betérő vendégek otthon érzik magukat, és szívesen töltik el szabadidejüket - nemcsak evéssel és ivással, hanem bármely más szabadidős tevékenységgel.

A kávézók ideális környezetet biztosítanak arra, hogy az odajáró emberek megismerjék egymást, barátságok szövődjenek. A hagyományos internetkávézókon túlmutatva itt az internetezés és olvasás mellett mindennapos hogy a vendégek társasjátékoznak, kártyáznak, festenek, rajzolnak, vagy mindenféle más kreatív tevékenységbe merülnek el.

R.J.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.