Hírek, aktualitások

dátum 2017-03-01 idő 10:15

Nicolas Sarkozy az AccorHotels igazgatótanácsának tagja lett

A volt francia köztársasági elnök (2007-2012), miután visszavonult a politikai élettől, egyhangú támogatással lett az AccorHotels igazgatótanács független tagja, ahol a nemzetközi stratégiai bizottság elnöki tisztét tölti be. A jogi végzettségű 62 éves Nicolas Sarkozy először vállalt munkát nemzetközi cégnél.
 
 
Az Accor brandek világszerte ismertek, mind az öt földrészen megtalálhatóak. Az Accor szállodatípusai lefedik a teljes piaci spektrumot az 1-től 5 csillagos szállodai kategóriákban. Mindegyik szállodakoncepció egységesen meghatározott minőségi követelményeken nyugszik. 
 
A szállodákat közel 50%-ban saját tulajdonban, vagy lízing konstrukcióban üzemeltetik. Az összes szálloda 1/4 része működik franchise-ban, 31%-át pedig maga a csoport üzemelteti (ide azok a szállodák tartoznak, ahol az Accor szerződésben meghatározott időtartamra vállalja azok üzemeltetését).
Az Accor innovatív szerepet vállalt fel a szállodaiparban. A csoport minden piaci szegmensben aktív, tehát a luxushotelek illetve az alacsonyabb kategóriájú gazdaságos hotelek piacára is ugyanolyan figyelmet fordít. Az elmúlt 10 év során megváltozott a csoport fejlesztési koncepciója, és az utóbbi időben előtérbe helyezték a franchise-ban való működtetést.
 
Nicolas Sarkozy „örömmel vesz részt a francia vállalatok egyik zászlóshajójának, az AccorHotels-nek a nemzetközi fejlődésében” - idézte az exelnököt a közlemény. 
 
Sébastien Bazin elnök-vezérigazgató megítélése szerint Nicolas Sarkozy nemzetközi tapasztalata és kiváló ismerete a világ geopolitikai tétjeiről fantasztikus előnyt jelent a cégcsoportnak.
Az AccorHotels-hez mintegy húsz márkanévvel (Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis, HotelF1, Raffles, Fairmont, Swissôtel) több mint négyezer hotel tartozik 95 országban. A csoport nettó nyeresége 2015-ben  244 millió euró volt, ami 9,4 százalékos növekedést jelentett az előző évéhez képest, az éves forgalma pedig 5,58 milliárd euróra rúgott, ami 2,3 százalékos emelkedés 2014-hez képest.

forrás: MTI


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.