Hírek, aktualitások

dátum 2014-11-27 idő 13:48

Női siker a fiatal vállalkozó díjon

A Fiatal Vállalkozók Hete országos programsorozat több ezer fiatalt mozgósított a múlt hét során. A budapesti tematikus napokat és a vidéki nagyvárosokban tartott eseményeket az év fiatal vállalkozója díj ünnepélyes átadása koronázta meg.
 
A 2014-es Országos Fiatal Vállalkozó Díjat Kenéz-Hanyecz Kinga kapta meg, aki egy öt hónapos kisfiú édesanyjaként, kilenc hónapja kezdett el tevékenykedni saját médiavásárló cégében. Ilyen rövid idő alatt eddig csaknem 300 millió forint árbevételt mutathat fel vállalkozása. Ezzel sikerült a hazai piacvezető médiaügynökségek közé bekerülni, amik javarészt (kettő kivételével) a multinacionális kategóriába tartoznak.
 
„A főiskolán beleszerettem a marketing szakmába, majd sikerült is elhelyezkednem ezen a területen. Mivel imádom, amit csinálok, ezért számomra ez nem számít munkának. Tavaly év végén ismertem fel egy piaci rést a szakmámban, aminek okán megalapítottuk a médiavállalatot. Az első megvalósított kampányunk során megszerzett Effie ezüst díjat követően az Országos Fiatal Vállalkozó Díj kiválasztottjaként újabb sikert könyvelhetek el. Az elismerés mellett annak is örülök, hogy személyesen elmondhatom majd minden fiatalnak, igenis be lehet törni a multik által uralt piacra, ha megtaláljuk azt a hajszálnyi különbséget, aminek segítségével újraértelmezhető egy adott tevékenységi terület.” – nyilatkozta Kenéz-Hanyecz Kinga, a Creabird Zrt. alapító vezérigazgatója.
 
Fiatal kora ellenére Oszlánczi Rékának sikerült női vezetőként elfogadtatnia magát.
 
Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke és Oszlánczi Réka
 
Az avasi pincevilág (Miskolc) szívében megnyitott palacsintaház és étterem alapító tulajdonosa a viszontagságok ellenére (globális gazdasági válság, az átlagosnál fejletlenebb megyeszékhely, fiatal női vezetőkkel szemben támasztott előítéletek, stb.) felvirágoztatta a kulináris élményközpontnak titulált Creppy PalancsintaHázat, majd franchise rendszerű étteremláncot hozott létre belőle.
 
 
„Az elmúlt évek gyakorlati tapasztalatainak köszönhetően, illetve a tanulási folyamatok eredményeként sikerült kidolgozni Franchise rendszerünket. A FIVOSZ-BossConnect Mentor Program keretében választottam magamnak mentort, aki egy rózsadombi üzlet megnyitásával javasolta a terjeszkedés elindítását, amit szeptemberben meg is valósítottunk. Kifejezetten boldog vagyok, hogy létezik egy ilyen ifjúsági szervezet hazánkban, ami kézzelfogható módon vezeti sikerre a fiatalokat. A különdíj pedig maga a hab volt a palacsintán.” – nyilatkozta „A Jövő Reménysége” különdíjas Oszlánczi Réka, a Creppy Franchise System Kft. vezető tulajdonosa.
 
 
Az Opten 2014-es, harmadik negyedévi adataiból kiderül, hogy Magyarországon a 18-40 év közötti korosztályból mindössze 260 ezer fiatal tevékenysége köthető vállalkozáshoz. A nők aránya 38,4 százalék, míg a férfiaké 61.6 százalék. A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének Női Bizottsága és FIVOSZ mentorprogramja egyaránt támogatja a vállalkozni vágyó nőket és a női vállalkozókat annak érdekében, hogy az említett korosztály és azon belül a hölgyek minél nagyobb számban képviseltessék magukat a gazdasági életben.
 
Forrás: piacesprofit.hu
Képek forrásai: FIVOSZ, Creppy Facebook


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.