Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-17 idő 09:30

Norbi többet szeretne elérni, mint a rubikkocka

Norbi szerint a most szerzett pénz nélkül is növekednének, csak nem olyan gyorsan. Tulajdonképpen a tőzsdére is csak azért volt szükség, hogy Agassit megszerezzék. A világsztárt még befektetési lehetőségként is érdekli a cég, igaz, a részesedésszerzésről csak később dönt. Pedig épp alkalma volna erre. (nol.hu összeállítás)
 
- Az üzleti növekedésünket a tőzsdei bevezetés nélkül is meg tudnánk valósítani, csak sokkal lassabban és hosszabb ideig tartana. A börzén való megjelenés többi között azért szükséges, mert így lehetővé vált, hogy egy amerikai partnerrel, azaz Andre Agassival komolyan együtt tudjunk működni – ismerte el kedden Schobert Norbi.
 
forrás: nol.hu
 
Ez szavai szerint nem azt jelenti, hogy csak azért gyűjt pénzt befektetőktől, hogy a világsztár (3 millió dollárosnak pletykált) gázsiját ki tudja fizetni. Szerinte a Norbi Update Lowcarb tőzsdei jelenléte nagyon komoly bizalmat jelent egy fejlett tőkepiacról érkező partner számára – ezért jött Agassi, és nem a pénz miatt.
 
Állítja, a növekedési tervet (a következő néhány évben mintegy 10 európai országban, államonként 50-100 franchise üzletből álló hálózatot építenek ki) még Agassi nélkül kalkulálták. (Korábbi tájékoztatás szerint a cég bevétele 3-5 év alatt 2 milliárd forint fölé fut. Tavaly a tört évben 425 millió volt.) Ám vele beindul a bolt, hiszen a tenisz világranglista egykori vezetője nem csak reklámfilmekben jelenik meg, de az összes Update1 boltban is használhatják a képmását.
 
 
Norbi azt mondta, hogy a teniszezővel kötött 3 éves megállapodásnak már van pozitív hatása, mert Agassi neve hallatára több engedélyezési eljárás felgyorsult. Például Bécsben. Az új Agassi termékek ezen kívül nem csak az Update1 üzletekben, hanem kiskereskedelmi láncokban is megjelennek, abban bízva, hogy így egy „igényesebb réteget" is meg tudnak szólítani.
 
A terjeszkedés is megy: a tíz államban már az országra szóló franchise partnerekkel (master franchise partnerek) aláírták a szerződéseket. Ezek a cégek már több helyen elkezdték a hálózat szervezését. Ausztriában öt üzletről már szerződés született, Bécsben októberben nyílik az első, de Romániában, Szerbiában és Londonban ugyancsak a jövő hónapban nyit ki az első Update1 bolt – hangsúlyozta.
 
Arra a felvetésre, hogy a szlovák partnerektől kevés forrás folyik be, Schobert Norbi úgy válaszolt: Szlovákiával 35 üzletre, és egy speciális franchise megállapodás keretében szerződtek, s az árrés a termékeken így alacsony. A mostani kalkulációk szerint a nyugat-európai országokban minimálisan háromszoros árrést tudnak elérni, mint a szlovák hálózatban – fejtette ki.
 
„Elhiszem, hogy világcéget tudok építeni" - mondta Norbi, hangsúlyozva, hogy többet szeretne elérni, „mint a rubikkocka".
A kibocsátás jelenlegi állapotával kapcsolatban kevés részletet árultak el, mert kötik a jogszabályok. Annyit azonban jeleztek, az elmúlt évek legsikeresebb tőzsdei jegyzése fut jelenleg az Norbi Update esetében.
 
Azt is kifejtette, további lehetőségeik vannak, ráadásul Andre Agassival kapcsolatban. Az egykori teniszező jelezte, hogy rövidesen visszatérnek Magyarországra feleségével, Steffie Gráffal és „megvizsgálják a konkrét tulajdonszerzés lehetőségét" a Nurbi Update Lowcarbban. Persze erről csak a későbbiekben döntenek.
 
Szerző: Ábrahám Ambrus
Forrás: nol.hu Gazdaság
Fotó: Reviczky Zsolt


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.