Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-22 idő 10:19

Növekszik az albán befolyás a hazai fagylaltpiacon

A hazai fagylaltpiacból egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a silány minőségű, főleg albánok gyártotta, olcsó készítmények, - írja a Hvg online.
 
"Az olasz fagylaltiskolákban az első órán megkérdezik: mi a legolcsóbb összetevője az édességnek? A válasz: a levegő. Márpedig az albán fagylaltokban levegőből van a legtöbb."
 
Egy. a hvg.hu-nak nyilatkozó cukrász jellemzi így az országszerte egyre több helyen terjedő albán fagylaltozók termékeit. Ám ha alaposabban megnézzük az átlagos fagylaltoknál 50-60-szor több habosítót tartalmazó, azonos tömeg mellett dupla térfogatú édességeket, talán még a levegő a legártalmatlanabb összetevőjük. 
 
 
Amíg egy jó minőségű eperfagyiban 40 százalékot tesz ki a gyümölcs, de még egy átlagos cukrászdáéban is 20-30 százalékot, az albánoknál mindössze 1-2 százalék a gyümölcstartalom, és az is pasztából kerül bele. A magyar konkurensek szerint a szakmában az is nyílt titok, hogy a felhasznált sűrítmények nem Olaszországból érkeznek, hanem többnyire a Balkánról. Viszont az olasz termékek árának a harmadáért.
 
Amíg az albánok jóval olcsóbban árulják a fagylaltot, és a 7–10 dekás gombócért csak 160–200 forintot kérnek, addig meg fogják találni az árérzékeny fogyasztókat – mondja Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője. Ez pedig súlyosan ronthatja a hazai fagylaltozók esélyeit.
 
Szerencsére nemcsak az albán-, hanem a hazai fagylaltok iránt is nő a kereslet. A lila bicikliről és a provencei hangulatról ismert Levendula Kézműves Fagylaltozó immár országszerte 20 egységben várja vásárlóit. A nyár folyamán számos vidéki városban; Nyíregyházán, Kaposváron, Hajdúszoboszlón, valamint Sárváron  franchise partnerek csatlakozásával nyíltak a legújabb Levendula fagylaltozók. 
 
 
A franchise rendszer bevezetésével egy Levendula fagylaltozót alacsony vállalkozási kockázattal nyithat meg az átvevő partner, ráadásul komoly segítséget, kidolgozott arculatot és folyamatos tanácsadást, valamint támogatást kap a rendszergazdától.

Közös beszerzési források, központi kézműves műhely, és egy egész országra kiterjedő logisztikai hálózat is segítik a partnereket a boldogulásban.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.