Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-22 idő 10:19

Növekszik az albán befolyás a hazai fagylaltpiacon

A hazai fagylaltpiacból egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a silány minőségű, főleg albánok gyártotta, olcsó készítmények, - írja a Hvg online.
 
"Az olasz fagylaltiskolákban az első órán megkérdezik: mi a legolcsóbb összetevője az édességnek? A válasz: a levegő. Márpedig az albán fagylaltokban levegőből van a legtöbb."
 
Egy. a hvg.hu-nak nyilatkozó cukrász jellemzi így az országszerte egyre több helyen terjedő albán fagylaltozók termékeit. Ám ha alaposabban megnézzük az átlagos fagylaltoknál 50-60-szor több habosítót tartalmazó, azonos tömeg mellett dupla térfogatú édességeket, talán még a levegő a legártalmatlanabb összetevőjük. 
 
 
Amíg egy jó minőségű eperfagyiban 40 százalékot tesz ki a gyümölcs, de még egy átlagos cukrászdáéban is 20-30 százalékot, az albánoknál mindössze 1-2 százalék a gyümölcstartalom, és az is pasztából kerül bele. A magyar konkurensek szerint a szakmában az is nyílt titok, hogy a felhasznált sűrítmények nem Olaszországból érkeznek, hanem többnyire a Balkánról. Viszont az olasz termékek árának a harmadáért.
 
Amíg az albánok jóval olcsóbban árulják a fagylaltot, és a 7–10 dekás gombócért csak 160–200 forintot kérnek, addig meg fogják találni az árérzékeny fogyasztókat – mondja Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője. Ez pedig súlyosan ronthatja a hazai fagylaltozók esélyeit.
 
Szerencsére nemcsak az albán-, hanem a hazai fagylaltok iránt is nő a kereslet. A lila bicikliről és a provencei hangulatról ismert Levendula Kézműves Fagylaltozó immár országszerte 20 egységben várja vásárlóit. A nyár folyamán számos vidéki városban; Nyíregyházán, Kaposváron, Hajdúszoboszlón, valamint Sárváron  franchise partnerek csatlakozásával nyíltak a legújabb Levendula fagylaltozók. 
 
 
A franchise rendszer bevezetésével egy Levendula fagylaltozót alacsony vállalkozási kockázattal nyithat meg az átvevő partner, ráadásul komoly segítséget, kidolgozott arculatot és folyamatos tanácsadást, valamint támogatást kap a rendszergazdától.

Közös beszerzési források, központi kézműves műhely, és egy egész országra kiterjedő logisztikai hálózat is segítik a partnereket a boldogulásban.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.