Hírek, aktualitások

dátum 2017-09-18 idő 10:34

Novemberben nyit Budapesten az első Jamie-pizzéria

November közepén nyit Budapesten, a Gozsdu-udvarban az első Jamie-pizzéria, hivatalos nevén Jamie's Pizzeria by Jamie Oliver. Az étterem nem csak Magyarországon lesz az angol sztárszakács első pizzériája, egy teljesen új étteremlánc indulásáról van szó, hiszen Jamie Oliver eddig csak Indiában nyitott pizzériát. Ezt az éttermet is a Jamie's Italian Budapest franchise jogainak birtokosa, azaz a Zsidai Group Kft. nyitja majd, a Jamie's Pizzeria nevű hely kínálata és arculata azonban teljesen eltér majd a Jamie's Italian nevű helyekétől.
A Jamie's Pizzeria az elsők között nyílik meg Budapesten, ezt több hely követi majd világszerte, a koncepció kidolgozása és a receptek fejlesztése is a budapesti nyitást megelőzően zajlott le. A kínálatban 15 féle pizza, 3 féle tészta és 5 féle saláta szerepel majd, illetve menüben egy kis pizza salátával. Egy éven belül három új Jamie-pizzéria is nyílik majd a fővárosban, és mindegyikben lesz házhozszállítás is, később pedig  vidéki terjeszkedés is szerepel a tervek között.
A pizza tésztája a Jamie Oliver szakácskönyveiben is szereplő, alapvetően nápolyi típusú pizza recept, amivel a Jamie's Italian-ban is dolgoznak, a feltétek kitalálása azonban az elmúlt hónapokban zajlott.
Mint azt Takács J. Roland, a budapesti Jamie's Italian séfje elmondta, a pizzatészta alapja a Olaszországban is használt, nagyon finom, 00-ás liszt, és a tésztát legalább 12, de akár 24 óráig is kelesztik. Bár a tészta összetételében követik a nápolyi hagyományokat, a sütésben nem. A pizzák elektromos sütőben készülnek majd, 400 fokon, - ez alacsonyabb egy hagyományos, fatüzeléses nápolyi kemence hőmérsékleténél, - és nagyjából öt perc alatt sülnek meg. 

Forrás: index.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise hálózatot kíván indítani? Jelentkezzen képzésünkre!
dátum 2018-02-13 idő 11:35

Mélyítse el franchise ismereteit, jelentkezzen a Dakexpo Kft. franchise képzéseire február 20. és 26-án.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új üzletbe kezd a Fornetti alapítója
dátum 2018-02-21 idő 13:29

A Fornetti eladása után prémium ételgyárat indít Palásti József.

Logisztikai konferencia az Akvárium Klubban
dátum 2018-02-20 idő 13:20

Az automatizálás egészséges mértéke az intralogisztikában címmel egész napos konferenciát tart a Logi-Kom Kft. február 27-én.

Összerúgta a port a McDonald's egy indiai partnerével
dátum 2018-02-19 idő 13:18

Óva inti vendégeit 169 éttermének látogatásától a McDonald's.

Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group
dátum 2018-02-15 idő 09:25

Szlovéniában terjeszkedik az Orbis Hotel Group

Franchise hálózatot kíván indítani? Jelentkezzen képzésünkre!
dátum 2018-02-13 idő 11:35

Mélyítse el franchise ismereteit, jelentkezzen a Dakexpo Kft. franchise képzéseire február 20. és 26-án.