Hírek, aktualitások

dátum 2017-09-18 idő 10:34

Novemberben nyit Budapesten az első Jamie-pizzéria

November közepén nyit Budapesten, a Gozsdu-udvarban az első Jamie-pizzéria, hivatalos nevén Jamie's Pizzeria by Jamie Oliver. Az étterem nem csak Magyarországon lesz az angol sztárszakács első pizzériája, egy teljesen új étteremlánc indulásáról van szó, hiszen Jamie Oliver eddig csak Indiában nyitott pizzériát. Ezt az éttermet is a Jamie's Italian Budapest franchise jogainak birtokosa, azaz a Zsidai Group Kft. nyitja majd, a Jamie's Pizzeria nevű hely kínálata és arculata azonban teljesen eltér majd a Jamie's Italian nevű helyekétől.
A Jamie's Pizzeria az elsők között nyílik meg Budapesten, ezt több hely követi majd világszerte, a koncepció kidolgozása és a receptek fejlesztése is a budapesti nyitást megelőzően zajlott le. A kínálatban 15 féle pizza, 3 féle tészta és 5 féle saláta szerepel majd, illetve menüben egy kis pizza salátával. Egy éven belül három új Jamie-pizzéria is nyílik majd a fővárosban, és mindegyikben lesz házhozszállítás is, később pedig  vidéki terjeszkedés is szerepel a tervek között.
A pizza tésztája a Jamie Oliver szakácskönyveiben is szereplő, alapvetően nápolyi típusú pizza recept, amivel a Jamie's Italian-ban is dolgoznak, a feltétek kitalálása azonban az elmúlt hónapokban zajlott.
Mint azt Takács J. Roland, a budapesti Jamie's Italian séfje elmondta, a pizzatészta alapja a Olaszországban is használt, nagyon finom, 00-ás liszt, és a tésztát legalább 12, de akár 24 óráig is kelesztik. Bár a tészta összetételében követik a nápolyi hagyományokat, a sütésben nem. A pizzák elektromos sütőben készülnek majd, 400 fokon, - ez alacsonyabb egy hagyományos, fatüzeléses nápolyi kemence hőmérsékleténél, - és nagyjából öt perc alatt sülnek meg. 

Forrás: index.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Cafe Frei nyitott a Nordic Light irodaházban
dátum 2017-10-16 idő 09:36

A Cafe Frei a világ jellegzetes kávéit és süteményeit hozza el a hazai vásárló közönség számára.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tíz év szünet után újra franchise kiállítás lesz Budapesten
dátum 2017-10-19 idő 11:32

Franchise kiállítást rendez a Magyar Franchise Szövetség 2018. február 1-én.

Bajnokok Napja az Immo1 Ingatlanközvetítő Hálózatnál
dátum 2017-10-18 idő 16:31

A 2017-es Bajnokok Napját dr. Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára nyitotta meg.

Rekordszámú versenyző indult a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon
dátum 2017-10-17 idő 13:40

Az idei SPAR Budapest Maraton® már 30.350 előnevezésével bebizonyította, hogy minden idők legnagyobb szabadidős sportversenye.

Stilianos babauszoda Ecseren is
dátum 2017-10-17 idő 10:58

A Babák úszásoktatása során a kisgyermekek viselkedési formáit áthatóan ismerő, és kezelő edzők remek ösztönző, motiváló képességükkel a legjobbat tudják kihozni a gyermekekből.

Országszerte franchise partnereit keresi a NaturHouse
dátum 2017-10-16 idő 10:48

A Naturhouse egységeiben dietetikusok segítik az érdeklődőket céljaik (fogyás, egészséges táplálkozás, stb) eléréséhez,