Hírek, aktualitások

dátum 2016-08-25 idő 10:58

Nyári gyógyszertár nyitások a BENU-nál

A BENU koncepció egyik lényeges újítása a hagyományos patikákkal szemben, hogy a pult mögötti értékesítéssel szemben a szabad polcos rendszert helyezi előtérbe. A vásárlók, ügyfelek ezáltal sokkal közelebb kerülhetnek az ajánlásokhoz, termékekhez, jobb átláthatóságot nyerve ezzel. A letisztult, világos színekkel operáló arculat pedig tisztává, könnyen befogadhatóvá teszi a gyógyszertári környezetet.
 
A másik lényeges pont a BENU Gyógyszertárak esetében, hogy a vásárlás során vásárló és gyógyszerész között nincs üvegfal, ezáltal sokkal közvetlenebbé téve a kommunikációt. A gyógyszertárak célja a megelőzés és az egészség megőrzése, mindezt úgy, hogy kiemelt szerepet kap az ember.
A koncepció sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a gyógyszertárak száma folyamatosan növekszik, és várhatóan ez a tendencia még továbbra is így marad.
 
 
Július 11-én ünnepélyes megnyitóval adták át Abony központjában a megújult Kabay Gyógyszertárat. A megnyitón részt vett Rományiné dr. Balogh Edit, Abony város polgármestere is. Az egyébként egészségügyből érkezett szakember kiemelte nagy örömére szolgál, hogy Abony egy ilyen, nyugat-európai színvonalú patikával gazdagodott. 
 
 
Július 18-án nyitott újra a szekszárdi származású gyógyszerészcsalád békásmegyeri érdekeltsége a Megyeri Gyógyszertár, immár BENU arculatba öltöztetve. A gyógyszertár tulajdonosa László Viktor, nosztalgiával tekintett vissza gyermekkorára: szekszárdi gyógyszerész család sarjaként már gyermekként gyógyszeres dobozokból épített várat, és elmondása szerint már egészen fiatal korában azt tervezgette, hogy a családi tradícióhoz méltó dolgot épít majd fel a gyógyszerészet területén. Külföldi benyomásainak és a követendő minta megvalósításának lehetőségét látta meg a BENU értékekben: szakértelmet, tapasztalatot, a sikeres operatív működés feltételeit és a betegség-megelőzés fontosságát. A László család ezért döntött úgy, hogy a Megyeri Gyógyszertár ez év júliusától BENU franchise-partnerként működjön tovább.
 
 
Július 25-én a győri Árkád Gyógyszertár nyitotta meg újra kapuit, mely a második László család érdekeltségébe tartozó gyógyszertár. Molnárné dr. László Adrien a tulajdonosok részéről tartott beszédében kiemelte, büszke arra, hogy az Árkád Gyógyszertár csatlakozhatott a BENU fantasztikus koncepciójához. A szakmai hozzáértés, a profizmus és a minden elismerést megérdemlő emberi hozzáállásnak köszönhetően az Árkád Gyógyszertárban mindössze néhány napra volt szükség ahhoz, hogy a patika teljesen átépüljön, megújuljon.
 
 
Pár nappal később július 28-án nyitott meg a Honvéd Kórház közvetlen szomszédságában a BENU Honvéd Gyógyszertár. A BENU Magyarország Zrt. beruházásában mindössze tíz nap alatt valósították meg az új arculatot.
Budapest XIII. kerülete Önkormányzata Igazgatási Osztályának csoportvezetője, Tátrai Gabriella beszédében kiemelte: nem lehet fontosabb érték, mint az egészség, és amikor a betegséggel szembesülünk, akkor érezzük igazán, mennyire fontos a körültekintő segítség, szakértelem, törődés – mindezt megtapasztaljuk a BENU Honvéd Gyógyszertárban.
 
 
Augusztus 4-én szintén Kabay Gyógyszertár nyitott, ám ezúttal Zalaegerszegen.
Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere megnyitón mondott beszédében utalt a patika névadójára, Kabay Jánosra, aki meghatározó szerepet töltött be a gyógyszerészet történetében: kutatásait a hagyományokra építette, de nem félt bátran a jövőbe tekinteni és ezáltal forradalmasította a morfin-gyártás technológiáját. Ehhez méltó folyamat zajlott le most a BENU Kabay Gyógyszertárban, hiszen a hagyományos gyógyszerészet értékeit megőrizve, ám a modern kor követelményeit számba véve újult meg a patika és teremtett nyugat-európai színvonalat a város főutcájában.
A BENU Kabay Gyógyszertár vezetője, dr. Dudás Antalné ünnepi beszédében őszintén szólt az átalakítással kapcsolatos félelmeiről: mint mondta, a BENU Koncepcióhoz kapcsolódó új feladatok, új kihívások és a felelősség terhe kézzel fogható volt. A gyógyszertár 45 éve működik a zalaegerszegi Kossuth Lajos utcában, de ekkora változásra egészen idáig nem került sor. Óriási előrelépés a szabad polcos elrendezés, a világos, átlátható tér, a patikusokat elszigetelő üvegablakok megszüntetése, a fűtési rendszer modernizációja és a raktár, a labor és a vényező átalakítása.
 
forrás: benu.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.