Hírek, aktualitások

dátum 2015-08-12 idő 10:30

Nyáron növekszik az autókölcsönzők piaca

Hazánkban nyáron kiemelkedően fellendül az autókölcsönzők piaca, ebben számos nagyszabású rendezvénynek, köztük a Forma–1-nek és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér folyamatosan élénkülő utasforgalmának is fontos szerepe van. Főleg a nagy, nemzetközi kapcsolattal rendelkező cégek forgalma lendül meg ilyenkor, közülük négy van jelen Magyarországon: az Avis, az Europcar, a Hertz, a Sixt. Ezek flottája fokozatosan nő, ma együttesen több mint 3000 járművet üzemeltetnek.
 
 
A Hertzet képviselő Mercur Rent a Car ügyvezető igazgatója, Kozák József a Világgazdaságnak elnmondta, hogy míg korábban a külföldi ügyfelek mozgatták a piacot, idén már a belföldi kereslet is nő. Ennek hátterében a gazdaság élénkülése állhat, aminek köszönhetően többet mozognak a cégek. „Munkával teli időszakot élnek – jellemezte a mostani időszakot Kozák –, amelyben az egyébként is élénkülő idegenforgalom mellett számos olyan program is közrejátszik, amelyre sok turista érkezik; ilyen például a Sziget Fesztivál, a Zsidó Kulturális Fesztivál vagy a Hungaroringen zajló versenyek (köztük lesz majd a szeptemberi Kamion Európa Bajnokság is). Ugyanakkor, ahogy Ausztriában az egy szobára eső árbevétel duplája a budapestinek, hasonló arány figyelhető meg az autókölcsönzésben is, vagyis olcsók vagyunk.” 
 
 
A négy nagy hálózaton kívül Magyarországon több száz vállalkozás tevékenységi körében szerepel az autókölcsönzés; a márkakereskedők mellett számos kisebb cég is működik, ezek jellemzően tíz-húsz járművet üzemeltetnek. A 2008-as válság szűkítette a piacot, de a megmaradt szereplők megerősödtek és folyamatosan fejlesztenek, kínálatukban megjelentek az első elektromos autók a környezettudatos ügyfelek igényeinek kielégítésére.
 
Forrás: vg.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.