Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-30 idő 09:53

Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult a Norbi Update Lowcarb

Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult Schobert Norbert tavaly alapított cége, a Norbi Update Lowcarb. A részvény-értékesítés után tőzsdére viszik a társaságot. A fitneszguru szerint tízmilliárdos vagyona van. (napi.hu összeállítás)
 
A tavaly alapított cégét, az alacsony kalóriatartalmú élelmiszereket forgalmazó üzleteket franchise rendszerben működtető Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t tőzsdére viszi Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka. A társaság idén márciusban alakult át zártból nyilvánosan működő részvénytársasággá, azt követően, hogy a két 50-50 százalékos tulajdonos döntött az alaptőke 5-ről 52 millió forintra emeléséről, valamint a részvények számának és névértékének módosításáról.
 
 
A cégiratokban Schóbert Ferenc Norbertként szereplő fitneszguru és felesége, Schóbert Réka a módosítás után 2,6-2,6 millió darab, egyenként tíz forint névértékű törzsrészvénnyel rendelkezik. Döntöttek a társaság részvényeinek nyilvános forgalomba hozataláról és tőzsdei bevezetéséről is. A részvényeket a Budapesti Értéktőzsde standard (korábban B) kategóriába vezetik be; a nyilvános értékesítés és a tőzsdei bevezetés lebonyolítására a Buda-Cash Zrt.-vel kötöttek szerződést - derül ki a márciusi közgyűlés dokumentumaiból.
 
A tőzsdei tervekről már két évvel ezelőtt is beszélt az egészséges táplálkozást az úgynevezett Update módszerével hirdető Schobert Norbert, akkor még a Norbi Update International Kft.-vel (NUI) kapcsolatban. Ám azóta e cégből kiszállt az üzletember a feleségével együtt, s 2013 áprilisában megalapították jelenlegi vállalkozásukat, az azóta névváltáson és átalakításon átesett Norbi Update Lowcarb Zrt.-t. (A társaságot Norbi Update Europe néven hozták létre, amit előbb Update1 Europe, majd Norbi Update Lowcarb névre kereszteltek). A vállalkozásnak tavaly egy volt, jelenleg 16 munkavállalója van. Március óta öttagú igazgatóság irányítja, közülük a Schobert házaspár látja el munkavállalóként a feladatait, a többiek ezért nem kapnak díjazást.
 
 
Az rt. alapításának első évében, 2013 áprilisa és decembere között 425 millió forint nettó árbevétel mellett 94 milliós nyereséget ért el, amiből 47 milliós osztalékot fizettek ki a tulajdonosoknak. A Norbi Update termékeket forgalmazó franchise üzletekből jelenleg 85 üzemel belföldön, s fokozatosan terjeszkednek külföldön is. Schobert Norbert nyilatkozata szerint Szlovákiában 30 egységük van, s idén tervezik boltok nyitását Romániában, Ausztriában, Csehországban és Németországban is.
 

Felpörgött a márkaépítés

 
Az új vállalkozás alapítását és a korábbiból való kilépést egy évvel ezelőtt azzal indokolta lapunknak Schobert Norbert, hogy elkezdték a korábban kitűzött tervek (mint a nemzetközi terjeszkedés és a tőzsdére lépés - a szerk.) megvalósítását. Az átalakítással a márkát, a jogot, illetve a napi üzemeltetést és marketinget szétválasztották. A Foodorgany (korábban NUI) új tulajdonosa pedig munkatársuk, "együtt, egy feladatért dolgozunk".
 
Szemmel láthatóan felpörgött a Norbi Update terjeszkedése: sorra nyílnak az üzletek, bővül a termékkínálat, egyes egységekben bisztrókat is nyitnak, ahol kész ételek vásárolhatók, s idén új magazinnal és televíziós műsorral is jelentkezett a Schobert házaspár. Schobert Norbert nyilatkozata szerint vagyona 10 milliárd forintra becsülhető, az elmúlt években évente megduplázta cége forgalmát. - A nyilvános cégadatokban azonban - ha csak Schobert vállalkozásait nézzük - a forgalom és eszközértékek alapján nem látható ekkora vagyon.
 
Forrás: napi.hu
Kép forrása: update1.eu
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.