Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-18 idő 09:42

OC: módosításra szorul a lakásvásárlás állami támogatása

Érdemes lenne felülvizsgálni és a jelenlegi kamatkörnyezethez igazítani az új- és használt lakások támogatotthitel-kamatainak jogszabályban rögzített 6 százalékos alsó határát, hiszen a piacon egyre több hitelkondíció lesz ennél kedvezőbb - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat hétfőn az MTI-vel.
 
Másrészt a hitelkeresletet - a nagyobb biztonság miatt - jelentősen növelné, ha a támogatási időszak megduplázódna, és tíz évre szólna. Az OC azzal indokolja a javaslatát, hogy a jelenlegi kamattámogatás nem járt számottevő keresletbővüléssel.
Ezeken túl, kifejezetten az új lakások piacát serkentené a lakásárban megjelenő forgalmi adó (áfa) csökkentése - javasolja az OC.
 
 
Jelenleg az éves lakásforgalom 95 százalékát a használt lakások adják. Ahhoz, hogy ez a forgalom elmozduljon az évi 80-90 ezres darabszámról, szükséges lenne a félszocpol támogatás bevezetése a használt lakások vásárlására is. A közlemény nem említi, de a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy - biztonságos piaci körülmények között, és a mainál jóval nagyobb forgalom mellett - a használt lakások eladóinak egy része új lakást vásárol.
 
Forrás: MTI
Virtuális kiállító: Otthon Centrum Franchising Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.