Hírek, aktualitások

dátum 2015-06-26 idő 09:05

Orosz palacsintázó akar megtelepedni az Egyesült Államokban

Két éttermet akar nyitni New York Manhattan negyedében egy orosz palacsintára (blini) szakosodott orosz gyorsétteremlánc, amely később az egész Egyesült Államokra kiterjesztené hálózatát. Ez az első eset, hogy egy orosz gyorsétteremlánc nyugati országban akarja megvetni a lábát - írja a Hvg Online.

"Októberben vagy novemberben két éttermet akarunk nyitni Midtownban, Manhattan szívében" – mondta Mihail Goncsarov, a Tyeremok gyorsétteremlánc vezetője, hozzátéve, hogy a cég 500 ezer dollárt (140 millió forintot) kíván erre a célra fordítani. 
 
Az orosz piacon 15 éve jelen lévő Tyeremok mindenekelőtt a gyorsétkezés nemzetközi fővárosának számító New York keresletét kívánja felmérni. Az étteremlánc mindenekelőtt orosz palacsintát kínál több tucatnyi ízesítéssel (lazacostól a banános csokoládésig), valamint az Oroszországban igen népszerű hajdinakását (grécskát).
 
Kétféle, helyi összetevőkkel, például juharsziruppal ízesített palacsinta is szerepel majd a kínálatban – mondta Goncsarov. A jövőben a vállalat ugyanolyan kiterjedt hálózatot szeretne létrehozni az Egyesült Államokban, mint amilyen Oroszországban működik: 300 éttermük van, többsége Moszkvában és Szentpéterváron.
Goncsarov elmondta: ha az elgondolás sikeres lesz, 300-400 étterem megnyitásával számolnak.
 
Az ukrajnai válság miatt az Oroszország és a nyugati országok között kihűlt viszony és a gazdasági szankciók ellenére a Tyeremok nem tart attól, hogy kedvezőtlenül fogadnák tervét az Egyesült Államokban.

forrás: MTI, HVG Online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.