Hírek, aktualitások

dátum 2018-02-19 idő 13:18

Összerúgta a port a McDonald's egy indiai partnerével

Óva inti a vendégeket 169 éttermének látogatásától a McDonald's. Egy indiai franchise partnerükkel rúgták össze a port, a konfliktus pedig mára addig fajult, hogy a cég figyelmeztetést adott ki: a partner által üzemeltetett éttermekben nem tudják garantálni, hogy betartják az élelmiszerbiztonsági szabályokat és a minőségi normákat.

Komoly szabályoknak való megfelelési kockázatokra hívta fel a McDonald's a vásárlók figyelmét az indiai Connaught Plaza Restaurant (CPRL) által üzemeltetett Mekikkel kapcsolatban. A felhívás 169 éttermet érint észak- és kelet-Indiában, melyekről az indiai McDonald's azt írja, hogy nem garantálható, hogy ott betartják azokat a minőségi és biztonsági szabályokat, amelyeket a cég elvár az éttermek üzembentartóitól - írja a penzcentrum.hu a Quartz India alapján.
A McDonald's évek óta harcol a CPRL-lel, 4 hónapja pedig már fel is mondta azt a franchise szerződést, amely alapján a cég Mekiket üzemeltethet. A mostani figyelmeztetést néhány nappal azután adta ki az indiai McDonald's, hogy a CPRL arra kényszerült, hogy bezárja néhány gyorséttermi egységét, a beszállítóival fennálló vita miatt.

Forrás: penzcentrum.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.