Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-03 idő 09:52

Osztrák lap írt a külföldi kereskedőket sújtó intézkedésekről

Orbán Viktor ösztönzi a gazdaságot, egyúttal felbőszíti a külföldi kereskedőket - olvasható a Kurierban. A cikk szerzője szerint a külföldi kereskedőkre nem várnak rózsás idők, hiszen a miniszterelnök újabb terhekkel sújtaná őket. (MTI összeállítás)
 
A cikkíró Erika Teoman-Brennert, az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi osztályának tanácsosát idézte, aki szerint a 16 százalékos jövedelemadó bevezetése, az áram árának csökkenése és a családoknak kínált adókönnyítés miatt a fogyasztás megugrott, a gazdaság pedig a vártnál jobban erősödött.
 
 
A szerző felidézte: a forgalomhoz mérten hat százalékra emelkedett élelmiszerfelügyeleti díj bevezetése leginkább a külföldi kézben lévő Tescót és a Spart érinti, amelyek 22 és 13 százalékos piaci részesedéssel bírnak. Megjegyezte, hogy mindez a 17 százalékos piaci részesedésű CBA-t és a magyar üzletláncokat megkíméli, mivel azok franchise rendszerben működnek és a bevételük nem adódik össze. A cikk szerzője szerint további diszkriminációra utal az a 2018-as bevezetésre tervezett törvényjavaslat is, amely szerint azoknak a kereskedőcégeknek, amelyek két egymást követő évben nem voltak nyereségesek, el kell hagyniuk az országot.
 
Orbán politikája foglalkoztatja az Európai Bizottságot is, kötelezettségszegési eljárással is lehet számolni - tette hozzá a cikkíró, és az osztrák gazdasági szakembert idézve azt írta: Orbán Viktor lépései nekünk ugyan furcsák, az ő szempontjából logikusak, hiszen a magyar kis- és középvállalkozásokat igyekszik támogatni. 
 
Forrás: MTI
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.