Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-03 idő 09:52

Osztrák lap írt a külföldi kereskedőket sújtó intézkedésekről

Orbán Viktor ösztönzi a gazdaságot, egyúttal felbőszíti a külföldi kereskedőket - olvasható a Kurierban. A cikk szerzője szerint a külföldi kereskedőkre nem várnak rózsás idők, hiszen a miniszterelnök újabb terhekkel sújtaná őket. (MTI összeállítás)
 
A cikkíró Erika Teoman-Brennert, az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi osztályának tanácsosát idézte, aki szerint a 16 százalékos jövedelemadó bevezetése, az áram árának csökkenése és a családoknak kínált adókönnyítés miatt a fogyasztás megugrott, a gazdaság pedig a vártnál jobban erősödött.
 
 
A szerző felidézte: a forgalomhoz mérten hat százalékra emelkedett élelmiszerfelügyeleti díj bevezetése leginkább a külföldi kézben lévő Tescót és a Spart érinti, amelyek 22 és 13 százalékos piaci részesedéssel bírnak. Megjegyezte, hogy mindez a 17 százalékos piaci részesedésű CBA-t és a magyar üzletláncokat megkíméli, mivel azok franchise rendszerben működnek és a bevételük nem adódik össze. A cikk szerzője szerint további diszkriminációra utal az a 2018-as bevezetésre tervezett törvényjavaslat is, amely szerint azoknak a kereskedőcégeknek, amelyek két egymást követő évben nem voltak nyereségesek, el kell hagyniuk az országot.
 
Orbán politikája foglalkoztatja az Európai Bizottságot is, kötelezettségszegési eljárással is lehet számolni - tette hozzá a cikkíró, és az osztrák gazdasági szakembert idézve azt írta: Orbán Viktor lépései nekünk ugyan furcsák, az ő szempontjából logikusak, hiszen a magyar kis- és középvállalkozásokat igyekszik támogatni. 
 
Forrás: MTI
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.