Hírek, aktualitások

dátum 2016-06-24 idő 09:59

Öt pontban foglalta össze a CIB Bank vállalkozásfejlesztő javaslatait

A magyar kisvállalatok 22 százaléka családi vállalkozásként működik, és mindössze egy-két főből áll, ritkább esetben néhány alkalmazottal bővül a vállalkozás. - írja a hvg.hu
 
Az alábbi egyszerű, ám valóban nagyszerű javaslatok segíthetik a vállalkozás felvirágoztatását. A tippek egyáltalán nem meglepőek, sőt egyszerűek és minimális odafigyelést, vagy invesztálást igényelnek, ám a cég fejlődéséhez nagyban hozzájárulhatnak.
 
A CIB Bank szakértőinek tippjei:
 
1. Készítsen üzleti tervet!
 
Azok a vállalkozások, akik üzleti tervet készítenek kétszer nagyobb valószínűséggel tudják vállalkozásukat fejleszteni, beruházásokat végrehajtani. Az üzleti terv akár egy egyszerű táblázat is lehet, a lényeg, hogy cégvezetőként gondolja végig, és számszerűsítse, hogy mennyi idő alatt honnan hova szeretné eljuttatni vállalkozását. Foglalja össze bevételeit és kiadásait, tervezze meg, hogy milyen fejlesztésekre, forrásokra lenne szüksége.
 
2. Tanulni sosem késő
 
A kutatásból kiderült, hogy kimutatható az összefüggés a cégvezetők pénzügyi ismeretei, korábbi pénzügyi területen végzett tanulmányai és az általuk vezetett vállalkozás sikere között. Ezért érdemes bármilyen életkorban belevágni a pénzügyi ismereteink fejlesztésébe, erre pedig már sokfajta képzés, tanfolyam is lehetőséget kínál.
 
3. Terjeszkedjen online
 
Az okostelefonok, tabletek és okostévék terjedésével minden vállalkozás számára egyre fontosabb az online megjelenés. Egy egyszerű, de informatív honlap is segít abban, hogy célközönsége rátaláljon vállalkozására. Egy ilyen oldal létrehozása és üzemeltetése nem jelent nagy költséget, és nem igényel sok energiát.
 
4. Keresse az újdonságokat!
 
Bármilyen területen is működik vállalkozása, fontos, hogy ismerje a világban megjelenő újdonságokat – akár eszközökről, akár eljárásokról legyen szó. Ne féljen új dolgokat kipróbálni, vonja be ügyfeleit is, és az ő visszajelzései alapján vezesse be az újításokat.
 
5. Keresse a pályázati lehetőségeket!
 
A fejlesztésekhez, beruházáshoz elengedhetetlen, hogy külső forrásokat is bevonjon, ennek egyik módja a pályázat. Figyelje a lehetőségeket, hiszen a pályázatokon nemcsak pénzbeli finanszírozást, de eszközöket is nyerhet vállalkozásának. Ha pedig nincs számára kedvező pályázati lehetőség a banki finanszírozási formák között számos különféle megoldás van akár likviditási problémák, akár az eszközhiány áthidalására.
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.