Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-06 idő 09:32

Ötödik üzletét nyitotta meg Budaörsön a Jono Yogo

Két éven belül az ötödik önkiszolgáló joghurt-fagylaltozóját nyitotta meg a Jono Yogo, budapesti bevásárlóközpontok után ezúttal a budaörsi Auchan áruházban. Az amerikai mintára, de saját fejlesztésekkel és receptekkel indított hálózat az évi mintegy 40 milliárd forintos jégkrém- és fagylaltpiac egyedi szereplője lett. A külföldi előzményekhez hasonlóan itthon is népszerűvé vált koncepció további expanziót alapozott meg. A Jono Yogo tulajdonosai franchise rendszerben gondolkodnak, jövőre 2-3 üzlet nyílhat vidéki nagyvárosokban.

A fagylalt- és jégkrémpiac a szezonális és időjárási hatások ellenére is hozza az évi 38-40 milliárdos forgalmat Magyarországon. Hazánk első joghurt-fagylatozója a jól érzékelhető gasztrotrendekre, így az egészségtudatos fogyasztói magatartás terjedésére és a tetszőlegesen variálható termék önkiszolgáló bárjellegére pozícionálja a kínálatát. A Jono Yogo valódi joghurtból készül, kézműves jelleggel, cukrászok által, ellentétben a fagylaltok és jégkrémek többségével. Egy üzlet kialakítása ugyan nem olcsó, a háromgépes 15 millió forintba, a hatgépes a duplájába kerül, de a modell Budapesten bizonyította az életképességét. A cég 2014-es árbevétele mintegy 250 millió forint volt. Az üzemeltető Nordo Group Kft. 18 alkalmazottnak ad munkát.

A budaörsi Auchanban a korábbi hat-, illetve nyolcgépes üzlet után egy háromgépes Jono Yogo-egységet nyitottak. A saját beruházásban megvalósított üzlet a franchise hálózat leendő tagjainak szolgál koncepcióboltként. A családi vállalkozásban, de külföldi befektetéssel működő cég ugyanis terjeszkedésben gondolkodik, üzleti partnerek bevonásával. Egy Jono Yogo bolt kialakításához legalább 50 ezer lakosú várost és jellemzően plázákat tartanak optimálisnak.

A frozen yogurt a ’80-as években az Egyesült Államokban terjedt el, amikor az egészséges táplálkozás éledező igényét igyekeztek kielégíteni a gyártók. A tejalapú, de tejszínt nem tartalmazó élőflórás joghurtok ugyanis kímélőbbek a fagylaltoknál, mesterséges színezéket és tartósítószert nem tartalmaznak.  A tudatosság érzékelhető a hazai fogyasztókban is,a Jono Yogo tapasztalatai szerint aki egyszer már kipróbálta a frozen yogurtot, visszatérő vendéggé válik, s nem választja a poralapú fagylaltokat, jégkrémeket. .

A magyar tejből előállított Jono Yogo termék natúr változata cukormentes, steviával és nyírfacukorral édesítik, míg a főként gyümölccsel ízesített változatok 20-25 százalékkal kevesebb cukrot tartalmaznak a hagyományos fagylalthoz képest. A tejfehérjére, a tejcukorra és a gluténra érzékenyek számára is elérhetőek a frozen yogurtok. Az üzlet méretétől függően 6-12-16 yogóból és közel 60 fél toppinból választhatnak a vásárlók, a hagyományos ízek mellett folyamatos fejlesztésekkel és új finomságokkal bővítik a kínálatot a cég cukrászai.

KRQ Kommunikációs Kft.
Kufár Róbertvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.