Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-06 idő 09:32

Ötödik üzletét nyitotta meg Budaörsön a Jono Yogo

Két éven belül az ötödik önkiszolgáló joghurt-fagylaltozóját nyitotta meg a Jono Yogo, budapesti bevásárlóközpontok után ezúttal a budaörsi Auchan áruházban. Az amerikai mintára, de saját fejlesztésekkel és receptekkel indított hálózat az évi mintegy 40 milliárd forintos jégkrém- és fagylaltpiac egyedi szereplője lett. A külföldi előzményekhez hasonlóan itthon is népszerűvé vált koncepció további expanziót alapozott meg. A Jono Yogo tulajdonosai franchise rendszerben gondolkodnak, jövőre 2-3 üzlet nyílhat vidéki nagyvárosokban.

A fagylalt- és jégkrémpiac a szezonális és időjárási hatások ellenére is hozza az évi 38-40 milliárdos forgalmat Magyarországon. Hazánk első joghurt-fagylatozója a jól érzékelhető gasztrotrendekre, így az egészségtudatos fogyasztói magatartás terjedésére és a tetszőlegesen variálható termék önkiszolgáló bárjellegére pozícionálja a kínálatát. A Jono Yogo valódi joghurtból készül, kézműves jelleggel, cukrászok által, ellentétben a fagylaltok és jégkrémek többségével. Egy üzlet kialakítása ugyan nem olcsó, a háromgépes 15 millió forintba, a hatgépes a duplájába kerül, de a modell Budapesten bizonyította az életképességét. A cég 2014-es árbevétele mintegy 250 millió forint volt. Az üzemeltető Nordo Group Kft. 18 alkalmazottnak ad munkát.

A budaörsi Auchanban a korábbi hat-, illetve nyolcgépes üzlet után egy háromgépes Jono Yogo-egységet nyitottak. A saját beruházásban megvalósított üzlet a franchise hálózat leendő tagjainak szolgál koncepcióboltként. A családi vállalkozásban, de külföldi befektetéssel működő cég ugyanis terjeszkedésben gondolkodik, üzleti partnerek bevonásával. Egy Jono Yogo bolt kialakításához legalább 50 ezer lakosú várost és jellemzően plázákat tartanak optimálisnak.

A frozen yogurt a ’80-as években az Egyesült Államokban terjedt el, amikor az egészséges táplálkozás éledező igényét igyekeztek kielégíteni a gyártók. A tejalapú, de tejszínt nem tartalmazó élőflórás joghurtok ugyanis kímélőbbek a fagylaltoknál, mesterséges színezéket és tartósítószert nem tartalmaznak.  A tudatosság érzékelhető a hazai fogyasztókban is,a Jono Yogo tapasztalatai szerint aki egyszer már kipróbálta a frozen yogurtot, visszatérő vendéggé válik, s nem választja a poralapú fagylaltokat, jégkrémeket. .

A magyar tejből előállított Jono Yogo termék natúr változata cukormentes, steviával és nyírfacukorral édesítik, míg a főként gyümölccsel ízesített változatok 20-25 százalékkal kevesebb cukrot tartalmaznak a hagyományos fagylalthoz képest. A tejfehérjére, a tejcukorra és a gluténra érzékenyek számára is elérhetőek a frozen yogurtok. Az üzlet méretétől függően 6-12-16 yogóból és közel 60 fél toppinból választhatnak a vásárlók, a hagyományos ízek mellett folyamatos fejlesztésekkel és új finomságokkal bővítik a kínálatot a cég cukrászai.

KRQ Kommunikációs Kft.
Kufár Róbertvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.