Hírek, aktualitások

dátum 2013-12-19 idő 09:19

Otthon Centrum: legfeljebb minimálisan növekszik jövőre a lakáspiac

A lakáspiacon a válság óta évente 85-90 ezer ingatlan cserél tulajdonost, a szám jövőre sem változik, legfeljebb minimálisan emelkedik az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat szerint. Fellendülésre csak középtávon, 2-3 éves távlatban számítanak.
 
Az OC szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a lakáspiac 2009-ben megfeleződött, azóta tartja a 85-90 ezres darabszámot, ennek is döntő része használt lakás, miután eladásra gyakorlatilag nem épül lakóingatlan. Az árak 2008 óta 20 százalékkal csökkentek, így csak az első lakásukat vásárlók, illetve a befektetési céllal vásárlók járnak jól.
 
 
Amíg a korábbi években a külső hatások, például a végtörlesztések révén komolyan befolyásolták a lakáspiacot, addig 2013 a szabályozást tekintve viszonylag csöndben telt. Annak ellenére is, hogy év elején változtak pozitívan az állami kamattámogatás feltételei. Az 5 éves támogatási időszakon végig fix lett a támogatás mértéke, emelkedett a támogatott hitel maximális értéke is - új lakásnál 10-ről 15 millióra, illetve használtnál 6-ról 10 millió forintra - mégsem mutatkozik ezek hatása.
A vásárlók többsége élethelyzetéből adódóan dönt, például családot alapít, elválik, vagy egyedül maradva a nagy lakást kisebbre cseréli. 
A közlemény utal arra, hogy az a vásárló, aki a régi lakása eladásából teremti meg az új vételárát, kénytelen elszenvedni a 20 százalékos áresést, igaz a vételnél ezt részben vagy egészben visszakapja.
 

Otthon Centrum - tények és adatok

 
Az Otthon Centrum egy évtizedes fennállása során meghatározó szereplőjévé vált a hazai ingatlanpiacnak. A válság alatt versenyképességét megőrizve bebizonyította hogy nehéz gazdasági körülmények között is szilárdan megállja a helyét, 3 év alatt 30 %-os növekedést érve el.
 
 
Emellett 2009 óta folyamatosan növekedést mutattak mind tranzakciószám, mind jutalékbevételek tekintetében. Az Otthon Centrum a Magyar Franchise Szövetség tagja. A 2012. Év Innovatív Franchise Hálózata díjat az Otthon Centrum Franchising Kft. kapta.
 
Forrás: MTI; oc.hu

 

Virtuális kiállító: Otthon Centrum Franchising Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.