Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-07 idő 09:30

Pakisztánból indult szegényen, mára a világ egyik legnagyobb multi-brand kockázati tőke befektetője

 

Aziz Hashim Pakisztánban született Londonban nőtt fel és 13 éves korában költözött az Egyesült Államokba, Los Angelesbe, nagybátyjához, aki ott egy Burger King étteremet üzemeltetett. Tizennégy évesen már dolgozott, belépő szintű munkatársként takarította az asztalokat és a padlót.

Nyolc évet dolgozott itt, végigjárva a szokásos munkatársi szinteket, majd felvételt nyert egyetemre, ahol villamosmérnöki diplomát szerzett. Mérnöki karrierje azonban néhány hónapig tartott csak, mivel rájött, hogy a rengeteg tapasztalat, amit munkája során szerzett, az a franchise területén hozhat neki továbblépést és sikereket.

Egyetemi évei után feleségével Atlantába költözött ahol és rövid idő alatt meg is szerette a várost. Felismerve a lehetőséget, hogy eljött az idő saját tervei megvalósítására, a KFC éttermelánchoz csatlakozva megnyitotta első éttermét a 61. utcában. A helyválasztás nagyon szerencsésnek bizonyult, mivel a közeli Georgia Egyetem diákjai közkedvelt találkozóhelyévé vált.

A diákok nem csak enni jártak az étterembe, hanem dolgozni is. A KFC étterem sikeres volt, így lehetőség adódott a fejlődésre is. Ennek első állomása egy Subway étterem megnyitása volt az út túloldalán. Ezt hamarosan további éttermek követték, Taco Bell, Pizza Hut, Moe Southwest Grill, Peachtree Street.

Mindez oda vezetett, hogy Aziz Hashim az egyik legnagyobb multi-brand üzemeltetőjévé vált az USA-ban. Atlanta után más városokban is megvetve a lábát, újabb és újabb éttermeket nyitott. Aztán már az az idő is elérkezett, amikor úgy érezte, hogy az Egyesült Államok területéről kilépve, külföldre is kiterjesztette gazdasági érdekeit. Afrikára esett a választása, ahol már több rendszergazdával együttműködésben építette ki franchise üzlethálózatát.

 

Jelenleg  Aziz Hasim a legnagyobb multi –brand üzemeltető az Egyesült Államokban. Társtulajdonosa a NRD Capital Holdingnak, amely az egyik legjelentősebb kockázati tőke befektető konszern az USA-ban. Néhány éve bekerült a Nemzetközi Franchise Szövetség elnökségébe, ahol 2015-ig elnöki posztot töltött be.

Napjainkban olyan franchise hálózatokat, lehetőségeket keres, amelyeket befektetőként támogatni tud és ezzel is új lendületet tud biztosítani a szektornak. Tapasztalatával, megszerzett tudásával sok márkát tudott újra fejlődési pályára állítani és annak tartós irányban maradását segíteni.

Aziz és felesége küldetésének érzi, hogy a megszerzett tudásukat mások, jellemzően fiatalok szolgálatába állítsa, ezért a Robinson College of Business egyetemen fakultációt vezetnek, melynek célja, hogy minél több kreatív fiatal saját franchise rendszer elindításával valósíthassa meg elképzelését.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.