Hírek, aktualitások

dátum 2016-04-07 idő 09:30

Pakisztánból indult szegényen, mára a világ egyik legnagyobb multi-brand kockázati tőke befektetője

 

Aziz Hashim Pakisztánban született Londonban nőtt fel és 13 éves korában költözött az Egyesült Államokba, Los Angelesbe, nagybátyjához, aki ott egy Burger King étteremet üzemeltetett. Tizennégy évesen már dolgozott, belépő szintű munkatársként takarította az asztalokat és a padlót.

Nyolc évet dolgozott itt, végigjárva a szokásos munkatársi szinteket, majd felvételt nyert egyetemre, ahol villamosmérnöki diplomát szerzett. Mérnöki karrierje azonban néhány hónapig tartott csak, mivel rájött, hogy a rengeteg tapasztalat, amit munkája során szerzett, az a franchise területén hozhat neki továbblépést és sikereket.

Egyetemi évei után feleségével Atlantába költözött ahol és rövid idő alatt meg is szerette a várost. Felismerve a lehetőséget, hogy eljött az idő saját tervei megvalósítására, a KFC éttermelánchoz csatlakozva megnyitotta első éttermét a 61. utcában. A helyválasztás nagyon szerencsésnek bizonyult, mivel a közeli Georgia Egyetem diákjai közkedvelt találkozóhelyévé vált.

A diákok nem csak enni jártak az étterembe, hanem dolgozni is. A KFC étterem sikeres volt, így lehetőség adódott a fejlődésre is. Ennek első állomása egy Subway étterem megnyitása volt az út túloldalán. Ezt hamarosan további éttermek követték, Taco Bell, Pizza Hut, Moe Southwest Grill, Peachtree Street.

Mindez oda vezetett, hogy Aziz Hashim az egyik legnagyobb multi-brand üzemeltetőjévé vált az USA-ban. Atlanta után más városokban is megvetve a lábát, újabb és újabb éttermeket nyitott. Aztán már az az idő is elérkezett, amikor úgy érezte, hogy az Egyesült Államok területéről kilépve, külföldre is kiterjesztette gazdasági érdekeit. Afrikára esett a választása, ahol már több rendszergazdával együttműködésben építette ki franchise üzlethálózatát.

 

Jelenleg  Aziz Hasim a legnagyobb multi –brand üzemeltető az Egyesült Államokban. Társtulajdonosa a NRD Capital Holdingnak, amely az egyik legjelentősebb kockázati tőke befektető konszern az USA-ban. Néhány éve bekerült a Nemzetközi Franchise Szövetség elnökségébe, ahol 2015-ig elnöki posztot töltött be.

Napjainkban olyan franchise hálózatokat, lehetőségeket keres, amelyeket befektetőként támogatni tud és ezzel is új lendületet tud biztosítani a szektornak. Tapasztalatával, megszerzett tudásával sok márkát tudott újra fejlődési pályára állítani és annak tartós irányban maradását segíteni.

Aziz és felesége küldetésének érzi, hogy a megszerzett tudásukat mások, jellemzően fiatalok szolgálatába állítsa, ezért a Robinson College of Business egyetemen fakultációt vezetnek, melynek célja, hogy minél több kreatív fiatal saját franchise rendszer elindításával valósíthassa meg elképzelését.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.