Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-24 idő 10:50

Pár hét, és Kazahsztánban is lesz McDonald’s

Pár hét, és Kazahsztánban is lesz McDonald’s: május 1-jén a főváros, Asztana sétálóutcáján, június elején pedig az egyik nagy plázában - olvasható az origo.hu cikkében. Ez azért is mérföldkő a hálózat életében, mert Kazahsztán egyike volt azoknak az országoknak, amelyek sokáig nemet mondtak a burgerláncnak, illetve, ahol az amerikai multi sem nagyon akart terjeszkedni.

Hasonlóan emblematikus lépés volt a két hónappal ezelőtti vietnami nyitás is, hiszen a McDonald’s megjelenését általában a globalizáció betörésével, továbbá a gazdasági jólét és a pénzügyi stabilitás egyik szimbólumaként lehet értékelni. Az óriáscég igen alaposan felméri, hogy hol tud nyereségesen üzemelni és terjeszkedni, ha nem látja biztosnak a profitját, akkor be sem lép egy országba, vagy gyorsan visszavonul. Az sem véletlen, hogy a The Economist által kitalált BigMac index az egyik legismertebb nemzetközi gazdasági mutató: az egyes országok vásárlóerejét, valutájuk alul- vagy felülértékeltségét éppen a McDonald’s szendvicsének dollárban kifejezett árával szokták rangsorolni.
 
A gyorséttermi lánc a kazah nyitást még nem számítva 119 országban, közel 35 ezer étteremmel van jelen, naponta körülbelül 70 millió embert szolgál ki, és másodpercenként 75 hamburgert ad el, de még mindig van jó néhány fehér folt a térképén. 

origo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Új Interspar áruházat építenek Tatán
dátum 2018-03-22 idő 13:44

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát.

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.