Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-24 idő 10:50

Pár hét, és Kazahsztánban is lesz McDonald’s

Pár hét, és Kazahsztánban is lesz McDonald’s: május 1-jén a főváros, Asztana sétálóutcáján, június elején pedig az egyik nagy plázában - olvasható az origo.hu cikkében. Ez azért is mérföldkő a hálózat életében, mert Kazahsztán egyike volt azoknak az országoknak, amelyek sokáig nemet mondtak a burgerláncnak, illetve, ahol az amerikai multi sem nagyon akart terjeszkedni.

Hasonlóan emblematikus lépés volt a két hónappal ezelőtti vietnami nyitás is, hiszen a McDonald’s megjelenését általában a globalizáció betörésével, továbbá a gazdasági jólét és a pénzügyi stabilitás egyik szimbólumaként lehet értékelni. Az óriáscég igen alaposan felméri, hogy hol tud nyereségesen üzemelni és terjeszkedni, ha nem látja biztosnak a profitját, akkor be sem lép egy országba, vagy gyorsan visszavonul. Az sem véletlen, hogy a The Economist által kitalált BigMac index az egyik legismertebb nemzetközi gazdasági mutató: az egyes országok vásárlóerejét, valutájuk alul- vagy felülértékeltségét éppen a McDonald’s szendvicsének dollárban kifejezett árával szokták rangsorolni.
 
A gyorséttermi lánc a kazah nyitást még nem számítva 119 országban, közel 35 ezer étteremmel van jelen, naponta körülbelül 70 millió embert szolgál ki, és másodpercenként 75 hamburgert ad el, de még mindig van jó néhány fehér folt a térképén. 

origo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.

Megmaradnak a világörökségi területeken a diszkont üzletláncok
dátum 2018-01-08 idő 10:43

Az új jogszbályi környezet ellenére megállíthatatlan a növekedés a diszkont hálózatok növekedése. Ügyesen hárítják azokat a szigorításokat, amelyek január elsejétől kitiltják őket a világörökségi területekről.