Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-01 idő 09:33

Rangos konferencián járt a Duna House

Rengetegen voltak kíváncsiak a Property Investment Forum konferenciájára, ahol piacvezető ingatlan- és hitelközvetítő hálózatként természetesen a Duna House is megjelent.
 

Végre vannak fejlesztések

 
A válság nem múlt el nyomtalanul a hazai ingatlanpiacon, a jelenlegi helyzet sok szempontból a 90-es éveket idézi, kivételt talán csak az irodapiac képvisel. A helyszínválasztások, illetve a projektek nagysága egyaránt a 20-25 évvel ezelőtti állapotokat mutatja, bár azóta változtak a bérlői igények, illetve a technológiák is. A témát körbejáró kerekasztal beszélgetés keretében többek között az is elhangzott, hogy a jövőben az új fejlesztések mellett a korábbi projektek újragombolása is komoly szerephez juthat.
 
 

Online kereskedelem és az ingatlanpiac?

 
Az online értékesítési csatornák térhódítása egyértelmű hatást gyakorol az ingatlanpiacra. Elég, ha például arra gondolunk, hogy a szálláshelyek esetén - ahol ma már a foglalások jelentős része online történik - például a lokáció mellett a szolgáltatók online megjelenése is egyre inkább fontos.
 

Beindult a lakáspiac

 
Mint ahogy arról a Duna House tranzakció szám becslésben is időről-időre beszámoltunk, lassú emelkedés figyelhető meg a hazai lakáspiacon. Bár országos átlagban 2 százalékos a növekedés, ez régiónként, városonként és városrészenként is jelentős eltéréseket mutat. A növekedést jellemzően Sopron, Kecskemét, Győr és természetesen Budapest néhány kerülete (például a belváros) viszi a hátán, míg továbbra is vannak leszakadó területek. Nagy azonban a differencia a használt és az új lakások piacán, hiszen utóbbiból sokkal kevesebb van. A következő időszakban azonban lehet új projektek indulására, félkész projektek befejezésére számítani, így akik előnyben részesítik az új építésű ingatlanokat, hamarosan helyzetbe kerülhetnek.
 
 
"A hitelundor jelenleg áthatja a piacot" - tette hozzá Ambrus Tamás, a Duna House országos értékesítési vezetője. Véleménye szerint azonban rengeteg a beragadt tranzakció, amelyeknek - összhangban a hitelkamatok csökkenésével - előbb utóbb pozitív irányba mozdíthatják a szektort.
 

Lendületben a hazai befektetők

 
2014-ben a hazai befektetési piac legaktívabb szereplői az ingatlanalapok voltak. Az ennek hátterében meghúzódó okokról, illetve a hazai befektetők jövőbeni szerepvállalásáról beszélgettek egy kerekasztal beszélgetés alkalmával.
 
 
A szakemberek összességében optimistán tekintenek a jövőbe a magyar ingatlanpiac sorsát illetően. Csobádi Ákos ugyanakkor kitért rá, hogy ez a pozitivitás nem határtalan, véleménye szerint még mindig akadnak olyan problémák a hazai ingatlanpiacon, melyek később kiütközhetnek. Furulyás Ferenc elmondta, hogy a jelenlegi rekordnak számító növekedés feletti öröm közben sem szabad elfelejteni, hogy nagyon mélyről indulunk, ahonnan a kisebb növekedés is nagy ugrásnak számít. A piac szintén optimistán tekint a jövőbe, a pozitív hangulatot jól mutatja, hogy a konferencián jelenlévő szakemberek 72 százaléka szerint a 2015-ös év még jobb lehet, mint az idei a hazai ingatlanpiacon.
 
Az elmúlt időszakban a befektetések terén kimagasló aktivitást mutattak a hazai ingatlanalapok. Az alacsony kamatkörnyezetben sok kisbefektető helyezte a pénzét ezen alapokba. Nagy kérdés lehet, hogy ha ez az alacsony kamatkörnyezet megszűnne, az hogyan befolyásolná az ingatlanalapok tevékenységét. Pázmány Balázs elmondta, hogy egy jó alappal jelenlegi 8-9 százalékos hozam érhető el, így a kamatszintnek nagyon jelentősen emelkednie kellene, ahhoz, hogy befolyásolja az alap iránti érdeklődést. Bíró Gergely beszámolt róla, hogy alapjuk esetében 40-50 százalékos ingatlan feltöltést tűztek ki célul, ezért az egyéb likvidebb eszközöknek köszönhetően a kamat emelkedés mellett az ingatlanalap hozamai is emelkednének. Véleménye szerint, a hazai ingatlanalapok tanultak a 2008-as válságból, komoly stratégiákkal rendelkeznek a lehetséges változások esetére.
 

A Duna House-ról

 
A Duna House a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető vállalata, széles és sokrétű tevékenységi körébe tartozik az ingatlanközvetítés, a franchise megoldások, a projekt marketing-tevékenység, ingatlan-finanszírozás és ingatlanokkal kapcsolatos befektetések, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadói és kezelői tevékenységek. A hálózat tagja a Magyar Franchise Szövetségnek, amely 2010-ben az év franchise hálózatának választotta.
 
Forrás: dh.hu
Virtuális kiállító: Duna House Franchise Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.