Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-20 idő 09:41

Rejtélyek a gyártelepen

Egy kis izgalomért nem kell mindig a világ végére utazni. Próbáltak már kijutni egy börtönből? Esetleg kulcsot keresni Miss Marple otthonában, vagy megfejteni egy őrült professzor feladványait? A rejtélyek megoldására 60 perc áll rendelkezésre, de a megoldásnál is fontosabb a játék. Erről mesél Mátyás Péter, az izgalmas szabadulójátékok megálmodója.
 
- Honnan származik a szabaduló centrum gondolata?
 
- Magát a játékot természetesen nem én találtam ki, de az ötlet megvalósításnak – ahogyan az három és fél éve kezdődött Magyarországon – egy teljesen új perspektíváját láttam. Gyakorlatilag ez egy komplex csapatépítő programként működhet, ha kellő mennyiségű szobával működik egy ilyen komplexumban. Erre a célra született a Trap Faktory. Vannak benne szabaduló játékok és ügyességi játékok, egy kicsit más megközelítéssel. Emellett kiszolgálunk magánembereket is vendégként.
 
- Hogyan választották ki a csepeli helyszínt?
 
- A helyszín adott volt. A gyárépület saját tulajdonunk. Ha pedig rendelkezésre állt a megfelelő környezet, ami a szabaduló játékokhoz tökéletesen passzol, úgy gondoltuk, hogy a belső tereket is ennek megfelelően alakítjuk át. Végül az egész épület teljesen egyéni kialakítást kapott.
 
 
- Ki találta ki magukat a játékokat?
 
- A játékokat én találtam ki. Én terveztem a szobákat. Jelenleg hat szabaduló szobánk van, de emellett tervrajzok formájában már újabb hat készült el. Meglátjuk, hogy a budapesti Trap Faktory-ban mekkora lehetőség van még, hiszen ezek a játékok eléggé helyigényesek. Most kezdtünk bele a franchise építésbe.
 
- A honlapjuk szerint a játék nem a félelemről, hanem az adrenalinról szól. Mit jelent ez?
 
- Nálunk semmi sem ijesztő. Sokan rémisztgetni szeretnének, de a mi játékaink inkább a logikáról szólnak, aminek egyébként csapat összekovácsoló jellege is van. Mindamellett, hogy zseniális szórakozás is. Az adrenalint pedig maga a szituáció adja és emeli. A lényeg a harc az idő ellen, hiszen 60 perc áll rendelkezésre a szabaduláshoz. Ahogyan folyamatosan haladunk előre, úgy látszik, hogyan telik a rendelkezésre álló idő is. Hány feladat van még hátra, hány helyiség van, ahová még el kell jutni. Az izgalmat a környezet és a szituáció együtt garantálja.
 
- Segítik a játékosokat valamilyen módon?
 
- Gyakorlatilag minden szobához külön moderátor tartozik, aki végig figyelemmel kíséri a játékot. Neki is folyamatosan képben kell lennie, hiszen bármikor kérdezhetnek tőle, s walkie-talkie-n keresztül folyamatosan kommunikál a játékosokkal. A játékos folyamatos kapcsolatban van a moderátorral. Emellett vannak beépített segítségek is. Tableten lehet látni az idő múlását, és a szobákban elhelyezett segítségeket a játékosok bármikor igénybe vehetik.
 
- Tavaly elnyerték a Turisztikai Termékdíjat. Meglepte ez az eredmény?
 
- Meglepett, hiszen mi nem aspiráltunk erre a díjra. Olyan cégek, amelyek a beutaztató szövetség tagjai, hoztak el hozzánk tavaly csoportokat. Mondhatom, hogy derült égből villámcsapásként ért minket a kitüntetés, jó értelemben. A csapat nagyon lelkesen csinálja, és ez a díj nagyon fontos pozitív visszacsatolás.
 
- Hogyan lehet jelentkezni egy szabaduló túrára?
 
- Magánemberek ezt on-line felületen tehetik meg. A weboldalunkon keresztül tudjuk biztosítani a kiválasztott pályát és időpontot. A céges rendezvényeknél fel kell venni velünk a kapcsolatot. Az árajánlatot és a csomagot is az igényeknek megfelelően állítjuk össze.
 
- Vannak a világban hasonló intézmények?
 
- A szabaduló játék néhány éve kezdődött, és Magyarországról indult, terjed el világszerte. Tudomásunk szerint mi vagyunk az elsők a világon, akiknek kimondottan a csapatépítés a céljuk, ebben egyedülállóak vagyunk.
 
Forrás: nepszava.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.