Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-20 idő 09:41

Rejtélyek a gyártelepen

Egy kis izgalomért nem kell mindig a világ végére utazni. Próbáltak már kijutni egy börtönből? Esetleg kulcsot keresni Miss Marple otthonában, vagy megfejteni egy őrült professzor feladványait? A rejtélyek megoldására 60 perc áll rendelkezésre, de a megoldásnál is fontosabb a játék. Erről mesél Mátyás Péter, az izgalmas szabadulójátékok megálmodója.
 
- Honnan származik a szabaduló centrum gondolata?
 
- Magát a játékot természetesen nem én találtam ki, de az ötlet megvalósításnak – ahogyan az három és fél éve kezdődött Magyarországon – egy teljesen új perspektíváját láttam. Gyakorlatilag ez egy komplex csapatépítő programként működhet, ha kellő mennyiségű szobával működik egy ilyen komplexumban. Erre a célra született a Trap Faktory. Vannak benne szabaduló játékok és ügyességi játékok, egy kicsit más megközelítéssel. Emellett kiszolgálunk magánembereket is vendégként.
 
- Hogyan választották ki a csepeli helyszínt?
 
- A helyszín adott volt. A gyárépület saját tulajdonunk. Ha pedig rendelkezésre állt a megfelelő környezet, ami a szabaduló játékokhoz tökéletesen passzol, úgy gondoltuk, hogy a belső tereket is ennek megfelelően alakítjuk át. Végül az egész épület teljesen egyéni kialakítást kapott.
 
 
- Ki találta ki magukat a játékokat?
 
- A játékokat én találtam ki. Én terveztem a szobákat. Jelenleg hat szabaduló szobánk van, de emellett tervrajzok formájában már újabb hat készült el. Meglátjuk, hogy a budapesti Trap Faktory-ban mekkora lehetőség van még, hiszen ezek a játékok eléggé helyigényesek. Most kezdtünk bele a franchise építésbe.
 
- A honlapjuk szerint a játék nem a félelemről, hanem az adrenalinról szól. Mit jelent ez?
 
- Nálunk semmi sem ijesztő. Sokan rémisztgetni szeretnének, de a mi játékaink inkább a logikáról szólnak, aminek egyébként csapat összekovácsoló jellege is van. Mindamellett, hogy zseniális szórakozás is. Az adrenalint pedig maga a szituáció adja és emeli. A lényeg a harc az idő ellen, hiszen 60 perc áll rendelkezésre a szabaduláshoz. Ahogyan folyamatosan haladunk előre, úgy látszik, hogyan telik a rendelkezésre álló idő is. Hány feladat van még hátra, hány helyiség van, ahová még el kell jutni. Az izgalmat a környezet és a szituáció együtt garantálja.
 
- Segítik a játékosokat valamilyen módon?
 
- Gyakorlatilag minden szobához külön moderátor tartozik, aki végig figyelemmel kíséri a játékot. Neki is folyamatosan képben kell lennie, hiszen bármikor kérdezhetnek tőle, s walkie-talkie-n keresztül folyamatosan kommunikál a játékosokkal. A játékos folyamatos kapcsolatban van a moderátorral. Emellett vannak beépített segítségek is. Tableten lehet látni az idő múlását, és a szobákban elhelyezett segítségeket a játékosok bármikor igénybe vehetik.
 
- Tavaly elnyerték a Turisztikai Termékdíjat. Meglepte ez az eredmény?
 
- Meglepett, hiszen mi nem aspiráltunk erre a díjra. Olyan cégek, amelyek a beutaztató szövetség tagjai, hoztak el hozzánk tavaly csoportokat. Mondhatom, hogy derült égből villámcsapásként ért minket a kitüntetés, jó értelemben. A csapat nagyon lelkesen csinálja, és ez a díj nagyon fontos pozitív visszacsatolás.
 
- Hogyan lehet jelentkezni egy szabaduló túrára?
 
- Magánemberek ezt on-line felületen tehetik meg. A weboldalunkon keresztül tudjuk biztosítani a kiválasztott pályát és időpontot. A céges rendezvényeknél fel kell venni velünk a kapcsolatot. Az árajánlatot és a csomagot is az igényeknek megfelelően állítjuk össze.
 
- Vannak a világban hasonló intézmények?
 
- A szabaduló játék néhány éve kezdődött, és Magyarországról indult, terjed el világszerte. Tudomásunk szerint mi vagyunk az elsők a világon, akiknek kimondottan a csapatépítés a céljuk, ebben egyedülállóak vagyunk.
 
Forrás: nepszava.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.