Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-02 idő 09:45

Rekord létszámú látogató vett részt a szeptember 30-i klubdélutánon

Szeptember 30-án megrendezésre került klubdélutánon rekord létszámú látogató vett részt, így az előadások előtt és után is intenzív, kötetlen beszélgetések alakultak ki.

A Magyar Franchise Szövetség célja, hogy tagjainak, valamint a franchise iránt érdeklődő vállalkozóknak olyan felületet biztosítson, ahol az új ismeretek megszerzése mellett lehetőséget teremt a franchise hálózatok közötti tapasztalatcserére, valamint kapcsolatok, együttműködések kialakulására. A klubdélutánon feldolgozott témák kiváló alapul szolgálnak már meglévő rendszerek fejlődéséhez, új hálózatok indulásához. A szeptemberi 30-i előadásokban egyaránt szó volt a franchise általános működéséről, valamint különféle látásmódokról, rugalmasságról.

A délután témája a hálózat indítás, valamint hazai és külföldi terjeszkedés volt. Elsőként a Cafe Frei hálózat alapító tulajdonosai Langár Tamás és Frei Tamás mesélt a kávézó, majd a kávézó lánc elindulásáról. A lánc küldetése a kávézás kultúráját, és különféle kultúráit megismertetni a fogyasztókkal. A nemzetközi terjeszkedéshez elengedhetetlen a rugalmasság, hogy mindig a helyi szokásokhoz, szociális keretekhez, lehetőségekhez illeszkedjen a koncepció. A Cafe Frei sikerének titka az a folyamatos alkalmazkodás, és a környezet szocio-kulturális vizsgálata.

Frei Tamás, Cafe Frei alapító tulajdonos

Másodikként a Duna House számolt be a folyamatról, hogy miként lett egy Jókai tér 5. szám alatti ingatlanirodából Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő franchise-hálózata. Szalay Kinga jelenleg a Duna House franchise igazgatója, ám ő is ingatlanközvetítőként kezdte pályája elején. Karrierje együtt fejlődött az iroda hálózattal. A Duna House története mellett a franchise, mint vállalkozási forma alapismereteiről számolt be. A felsorolt 10 legfontosabb alapelvet a Duna House indulása során végigjárta, így biztosítva a stabil működést. Így a koncepció kialakítására, kipróbálására két évet szántak, a küldetés pontos, meghatározására pedig három hónapot. Hiszen a precíz tervezés a stabil jövő kulcsa.

Szalay Kinga, Duna House franchise igazgató

A délután utolsó előadását Dr. Kupai Mihály a BENU Magyarország franchise programvezetője tartotta. Előadásában kitért arra, hogy a BENU gyógyszertárak tulajdonosai miért döntöttek az egységes és szigorú szabályozású működés mellett.  A koncepció életképessége beigazolódott, a megnövekedett vásárlások és vásárlói kosárérték miatt megtérül a befektetés. A fejlődés alapja a BENU esetében a pontos igényfelmérések, és piaci helyzetelemzés volt.

Dr. Kupai Mihály - BENU gyógyszertárak, francise programvezető

A Szövetség legközelebbi rendezvényén újabb hálózatok osztják meg tapasztalatukat és ismereteiket az indulásról és hálózatfejlesztésről. Emellett két általános ismereteket nyújtó előadást hallhatnak az érdeklődők. Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára tart előadást a franchise üzleti modellről, a jól működő hálózatok titkairól, kudarcok okairól. Továbbá Dr. Darázs Lénárd a Szövetség Etikai Bizottságának elnöke tart előadást a legfontosabb franchise jogi kérdésekről, know-how és védjegy védelemről és a kizárólagosságról.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.