Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-02 idő 09:45

Rekord létszámú látogató vett részt a szeptember 30-i klubdélutánon

Szeptember 30-án megrendezésre került klubdélutánon rekord létszámú látogató vett részt, így az előadások előtt és után is intenzív, kötetlen beszélgetések alakultak ki.

A Magyar Franchise Szövetség célja, hogy tagjainak, valamint a franchise iránt érdeklődő vállalkozóknak olyan felületet biztosítson, ahol az új ismeretek megszerzése mellett lehetőséget teremt a franchise hálózatok közötti tapasztalatcserére, valamint kapcsolatok, együttműködések kialakulására. A klubdélutánon feldolgozott témák kiváló alapul szolgálnak már meglévő rendszerek fejlődéséhez, új hálózatok indulásához. A szeptemberi 30-i előadásokban egyaránt szó volt a franchise általános működéséről, valamint különféle látásmódokról, rugalmasságról.

A délután témája a hálózat indítás, valamint hazai és külföldi terjeszkedés volt. Elsőként a Cafe Frei hálózat alapító tulajdonosai Langár Tamás és Frei Tamás mesélt a kávézó, majd a kávézó lánc elindulásáról. A lánc küldetése a kávézás kultúráját, és különféle kultúráit megismertetni a fogyasztókkal. A nemzetközi terjeszkedéshez elengedhetetlen a rugalmasság, hogy mindig a helyi szokásokhoz, szociális keretekhez, lehetőségekhez illeszkedjen a koncepció. A Cafe Frei sikerének titka az a folyamatos alkalmazkodás, és a környezet szocio-kulturális vizsgálata.

Frei Tamás, Cafe Frei alapító tulajdonos

Másodikként a Duna House számolt be a folyamatról, hogy miként lett egy Jókai tér 5. szám alatti ingatlanirodából Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő franchise-hálózata. Szalay Kinga jelenleg a Duna House franchise igazgatója, ám ő is ingatlanközvetítőként kezdte pályája elején. Karrierje együtt fejlődött az iroda hálózattal. A Duna House története mellett a franchise, mint vállalkozási forma alapismereteiről számolt be. A felsorolt 10 legfontosabb alapelvet a Duna House indulása során végigjárta, így biztosítva a stabil működést. Így a koncepció kialakítására, kipróbálására két évet szántak, a küldetés pontos, meghatározására pedig három hónapot. Hiszen a precíz tervezés a stabil jövő kulcsa.

Szalay Kinga, Duna House franchise igazgató

A délután utolsó előadását Dr. Kupai Mihály a BENU Magyarország franchise programvezetője tartotta. Előadásában kitért arra, hogy a BENU gyógyszertárak tulajdonosai miért döntöttek az egységes és szigorú szabályozású működés mellett.  A koncepció életképessége beigazolódott, a megnövekedett vásárlások és vásárlói kosárérték miatt megtérül a befektetés. A fejlődés alapja a BENU esetében a pontos igényfelmérések, és piaci helyzetelemzés volt.

Dr. Kupai Mihály - BENU gyógyszertárak, francise programvezető

A Szövetség legközelebbi rendezvényén újabb hálózatok osztják meg tapasztalatukat és ismereteiket az indulásról és hálózatfejlesztésről. Emellett két általános ismereteket nyújtó előadást hallhatnak az érdeklődők. Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára tart előadást a franchise üzleti modellről, a jól működő hálózatok titkairól, kudarcok okairól. Továbbá Dr. Darázs Lénárd a Szövetség Etikai Bizottságának elnöke tart előadást a legfontosabb franchise jogi kérdésekről, know-how és védjegy védelemről és a kizárólagosságról.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?