Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-02 idő 09:45

Rekord létszámú látogató vett részt a szeptember 30-i klubdélutánon

Szeptember 30-án megrendezésre került klubdélutánon rekord létszámú látogató vett részt, így az előadások előtt és után is intenzív, kötetlen beszélgetések alakultak ki.

A Magyar Franchise Szövetség célja, hogy tagjainak, valamint a franchise iránt érdeklődő vállalkozóknak olyan felületet biztosítson, ahol az új ismeretek megszerzése mellett lehetőséget teremt a franchise hálózatok közötti tapasztalatcserére, valamint kapcsolatok, együttműködések kialakulására. A klubdélutánon feldolgozott témák kiváló alapul szolgálnak már meglévő rendszerek fejlődéséhez, új hálózatok indulásához. A szeptemberi 30-i előadásokban egyaránt szó volt a franchise általános működéséről, valamint különféle látásmódokról, rugalmasságról.

A délután témája a hálózat indítás, valamint hazai és külföldi terjeszkedés volt. Elsőként a Cafe Frei hálózat alapító tulajdonosai Langár Tamás és Frei Tamás mesélt a kávézó, majd a kávézó lánc elindulásáról. A lánc küldetése a kávézás kultúráját, és különféle kultúráit megismertetni a fogyasztókkal. A nemzetközi terjeszkedéshez elengedhetetlen a rugalmasság, hogy mindig a helyi szokásokhoz, szociális keretekhez, lehetőségekhez illeszkedjen a koncepció. A Cafe Frei sikerének titka az a folyamatos alkalmazkodás, és a környezet szocio-kulturális vizsgálata.

Frei Tamás, Cafe Frei alapító tulajdonos

Másodikként a Duna House számolt be a folyamatról, hogy miként lett egy Jókai tér 5. szám alatti ingatlanirodából Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő franchise-hálózata. Szalay Kinga jelenleg a Duna House franchise igazgatója, ám ő is ingatlanközvetítőként kezdte pályája elején. Karrierje együtt fejlődött az iroda hálózattal. A Duna House története mellett a franchise, mint vállalkozási forma alapismereteiről számolt be. A felsorolt 10 legfontosabb alapelvet a Duna House indulása során végigjárta, így biztosítva a stabil működést. Így a koncepció kialakítására, kipróbálására két évet szántak, a küldetés pontos, meghatározására pedig három hónapot. Hiszen a precíz tervezés a stabil jövő kulcsa.

Szalay Kinga, Duna House franchise igazgató

A délután utolsó előadását Dr. Kupai Mihály a BENU Magyarország franchise programvezetője tartotta. Előadásában kitért arra, hogy a BENU gyógyszertárak tulajdonosai miért döntöttek az egységes és szigorú szabályozású működés mellett.  A koncepció életképessége beigazolódott, a megnövekedett vásárlások és vásárlói kosárérték miatt megtérül a befektetés. A fejlődés alapja a BENU esetében a pontos igényfelmérések, és piaci helyzetelemzés volt.

Dr. Kupai Mihály - BENU gyógyszertárak, francise programvezető

A Szövetség legközelebbi rendezvényén újabb hálózatok osztják meg tapasztalatukat és ismereteiket az indulásról és hálózatfejlesztésről. Emellett két általános ismereteket nyújtó előadást hallhatnak az érdeklődők. Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára tart előadást a franchise üzleti modellről, a jól működő hálózatok titkairól, kudarcok okairól. Továbbá Dr. Darázs Lénárd a Szövetség Etikai Bizottságának elnöke tart előadást a legfontosabb franchise jogi kérdésekről, know-how és védjegy védelemről és a kizárólagosságról.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.