Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-25 idő 09:46

Részvényeket bocsát ki a Norbi Update

Ahogy a Napi.hu júniusban megírta, Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka tőzsdére viszi a tavaly alapított cégét, az alacsony kalóriatartalmú élelmiszereket forgalmazó üzleteket franchise rendszerben működtető Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t. A társaság idén márciusban alakult át zártból nyilvánosan működő részvénytársasággá, azt követően, hogy a két 50-50 százalékos tulajdonos döntött az alaptőke 5-ről 52 millió forintra emeléséről, valamint a részvények számának és névértékének módosításáról.
 
A közlemény szerint a cég Magyarországon piacvezető az egészséges életmód termékcsoportban, és már külföldön is terjeszkedik. A részvényértékesítés után a cég kéri, hogy a részvényeit vezessék be a Budapesti Értéktőzsdére - írja az Index.
 
 
A részvényeket magán és intézményi befektetők is megvehetik. Minimum 800 ezer, maximum 2,2 millió db részvényt fognak kibocsátani legalább 920, legfeljebb 990 forintos részvényenkénti áron. A részvényértékesítés vezető szervezője a Buda-Cash Brókerház Zrt, és a konzorcium tagjai: Erste Befektetési Zrt, Random Capital Zrt. és a Reálszisztéma Zrt.
 
Norbi Update Lowcarb Nyrt. alaptőkéjét 5,2 millió darab 10 forint névértékű törzsrészvény adja. A cég 2013-as értékesítés előtti nettó árbevétele 425,6 millió forint, az üzemi eredménye 103,1 millió forint, az adózás előtti eredménye 104 millió forint, míg az adózott eredménye 94,3 millió forint.
 
A cég bevételei négy fő tevékenységi területről származnak: a hazai franchise bolthálózat jutalékából, a külföldi franchise bolthálózatok jutalékából, az ételkiszállítás jutalékából (amit a Teletál Ételfutár végez), illetve egyéb bevételekből, mint jogdíjak, fellépések, szponzoráció és egyszeri franchise díjak.
 
Ahogy korábban írtuk, szemmel láthatóan felpörgött a Norbi Update terjeszkedése az elmúlt időszakban: sorra nyílnak az üzletek, bővül a termékkínálat, egyes egységekben bisztrókat is nyitnak, ahol kész ételek vásárolhatók, s idén új magazinnal és televíziós műsorral is jelentkezett a Schobert házaspár. Schobert Norbert nyilatkozata szerint vagyona 10 milliárd forintra becsülhető, az elmúlt években évente megduplázta cége forgalmát. - A nyilvános cégadatokban azonban - ha csak Schobert vállalkozásait nézzük - a forgalom és eszközértékek alapján nem látható ekkora vagyon.
 
Forrás: napi.hu; index.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.