Hírek, aktualitások

dátum 2014-08-25 idő 09:46

Részvényeket bocsát ki a Norbi Update

Ahogy a Napi.hu júniusban megírta, Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka tőzsdére viszi a tavaly alapított cégét, az alacsony kalóriatartalmú élelmiszereket forgalmazó üzleteket franchise rendszerben működtető Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t. A társaság idén márciusban alakult át zártból nyilvánosan működő részvénytársasággá, azt követően, hogy a két 50-50 százalékos tulajdonos döntött az alaptőke 5-ről 52 millió forintra emeléséről, valamint a részvények számának és névértékének módosításáról.
 
A közlemény szerint a cég Magyarországon piacvezető az egészséges életmód termékcsoportban, és már külföldön is terjeszkedik. A részvényértékesítés után a cég kéri, hogy a részvényeit vezessék be a Budapesti Értéktőzsdére - írja az Index.
 
 
A részvényeket magán és intézményi befektetők is megvehetik. Minimum 800 ezer, maximum 2,2 millió db részvényt fognak kibocsátani legalább 920, legfeljebb 990 forintos részvényenkénti áron. A részvényértékesítés vezető szervezője a Buda-Cash Brókerház Zrt, és a konzorcium tagjai: Erste Befektetési Zrt, Random Capital Zrt. és a Reálszisztéma Zrt.
 
Norbi Update Lowcarb Nyrt. alaptőkéjét 5,2 millió darab 10 forint névértékű törzsrészvény adja. A cég 2013-as értékesítés előtti nettó árbevétele 425,6 millió forint, az üzemi eredménye 103,1 millió forint, az adózás előtti eredménye 104 millió forint, míg az adózott eredménye 94,3 millió forint.
 
A cég bevételei négy fő tevékenységi területről származnak: a hazai franchise bolthálózat jutalékából, a külföldi franchise bolthálózatok jutalékából, az ételkiszállítás jutalékából (amit a Teletál Ételfutár végez), illetve egyéb bevételekből, mint jogdíjak, fellépések, szponzoráció és egyszeri franchise díjak.
 
Ahogy korábban írtuk, szemmel láthatóan felpörgött a Norbi Update terjeszkedése az elmúlt időszakban: sorra nyílnak az üzletek, bővül a termékkínálat, egyes egységekben bisztrókat is nyitnak, ahol kész ételek vásárolhatók, s idén új magazinnal és televíziós műsorral is jelentkezett a Schobert házaspár. Schobert Norbert nyilatkozata szerint vagyona 10 milliárd forintra becsülhető, az elmúlt években évente megduplázta cége forgalmát. - A nyilvános cégadatokban azonban - ha csak Schobert vállalkozásait nézzük - a forgalom és eszközértékek alapján nem látható ekkora vagyon.
 
Forrás: napi.hu; index.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.