Hírek, aktualitások

dátum 2015-11-25 idő 09:38

Sanders ezredes már házhoz is szállít

Más gyorsétteremláncok után a KFC is elszánta magát, és – egyelőre amolyan tesztüzemként – két egyesült államokbeli városban elérhetővé tette a házhozszállításos rendelést. Múlt csütörtök óta Los Angeles és San Francisco lakosai várhatják otthonukban a menük kiszállítását. A KFC úgy tervezi, hogy még idén kiterjeszti a szállítási szolgáltatást Houstonra is, további városok pedig ez után következhetnek.
 
A megrendelt étel viszont nem kifejezetten olcsó: a szállítási díj 4,99 $ és 6,99 $ között mozog – az ügyfél tartózkodási helyétől függően – és egyes ételek árai is magasabbak, mint az éttermekben. De a kedvező árú menük, mint például a családi csomagok, maradnak a megszokott áron. Azt is bejelentették, hogy a szolgáltatási területen működő éttermek teljes kínálata elérhető online rendelés esetén is. 
 
Az Egyesült Államokban jelenleg több mint 4300 KFC működik. Mielőtt a vállalat ezek mindegyikére kiterjesztené a szolgáltatást, 100 egységben szeretné tesztként bevezetni a házhozszállítást.
 
 
A közelmúltban számos étteremlánc tette elérhetővé a házhozszállítást Amerikában. A KFC nagy riválisa, a Popeyes az USA-ban ugyan nem szállít házhoz, de más országokban már igen. A Chipotle, a McDonald’s és a Starbucks a Postmates kiszállító céggel működik együtt, míg a Taco Bell, melyet szintén a KFC tulajdonosa, a Yum Brands üzemeltet, a Door Dash segítségével nyújtja ezt a szolgáltatást. Nem meglepetés, hogy a KFC is ez utóbbi vállalattal működik együtt. A kiszállító cégek a megrendelések teljesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket biztosítják az éttermek számára.
 
Bár az USA-ban először vált elérhetővé a KFC házhozszállítása, más országokban már megszokott jelenség, hogy a csirkés gyorsétteremlánc ételeit otthonukba is megrendelhetik a fogyasztók (többek között Kínában, Egyiptomban, Malajziában). A kínai KFC éppen a múlt hónapban jelentette be, hogy kiterjeszti a házhozszállítást az ázsiai ország minden KFC éttermére.
 
Forrás: usatoday.com
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.