Hírek, aktualitások

dátum 2014-07-07 idő 09:46

Sétálóutcában nyitott áruházat az IKEA

Már nem csak külvárosi bútoráruházként kell számolni a svéd áruházlánccal, miután a világon először a belvárosban, Hamburg sétálóutcájában nyitott új üzletet. De nem csak ebben újít a bútorgyártó óriás, hamarosan nyílhat szállodalánca, a Moxy Hotels is - írja a Hvg online.

Magyarországon az IKEA azonos a bútoráruház fogalmával, míg más országokban ennél sokkal szélesebb tevékenységet végez. Számos országban iroda- és raktárépületekkel rendelkezik, valamint bevásárlóközpontokat fejleszt.

Az IKEA-áruházak többnyire külvárosi részeken, forgalmas utak és autópályák mellett kapnak helyet. Igazi újítás tehát, hogy először a világon Hamburg belvárosában, a sétálóutcában nyitottak üzletet. Az új létesítmény Hamburg Altona kerületében kapott helyet, a beruházás 80 millió euróba került. A várakozások szerint átlagosan 4000 vásárló keresi majd fel munkanapokon az új áruházat, míg csúcsidőszakban kétszer annyian is lehetnek a látogatók – olvasható a portfolio.hu-n.

A környezetbe történő jobb illeszkedés érdekében az egyébként kevés ablakkal rendelkező koncepción is változtattak, s az egész földszinti rész nagy üvegfelületet kapott. Az IKEA hagyományosan elsősorban az autóval történő megközelíthetőséget helyezte előtérbe, az új elhelyezkedésnek köszönhetően azonban nagyobb hangsúlyt kap az alternatív elérés, így ennek megfelelően biciklibérlési lehetőséget is biztosítanak.

Az IKEA már korábban is nyitott új irányokba, 2 éve jelentették be, hogy beszálltak egy új, alacsony kategóriás európai szállodalánc építésébe, és egy alacsony árfekvésű, budget hotellánc kiépítését tervezik, mellyel elsősorban az olcsó, fapados járatokat preferáló turistákat célozzák meg. Az olcsó szállodák üzemeltetését a Marriott végzi majd. Az IKEA nem bútorokat szállít majd be, hanem építőipari technológiát: külső telephelyeken előre gyártott helyiségekből, a bútorokhoz hasonlóan összeszerelve állítják össze a 150-300 szobás szállodákat.

Tíz országban összesen 150 Moxy Hotel létesítését tervezik. Az első idén nyáron nyílhat meg Milánóban a Malpensa reptérnél, amit a müncheni követhet az év végén. További tíz hotel nyitását tervezik 2015-ig. A külvárosi hotelek 18 négyzetméteres szobáiért körülbelül 55-76 eurót kell majd fizetni. Az első öt évben az IKEA 500 millió dollárt fektet be a programba.

hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.