Hírek, aktualitások

dátum 2014-07-07 idő 09:46

Sétálóutcában nyitott áruházat az IKEA

Már nem csak külvárosi bútoráruházként kell számolni a svéd áruházlánccal, miután a világon először a belvárosban, Hamburg sétálóutcájában nyitott új üzletet. De nem csak ebben újít a bútorgyártó óriás, hamarosan nyílhat szállodalánca, a Moxy Hotels is - írja a Hvg online.

Magyarországon az IKEA azonos a bútoráruház fogalmával, míg más országokban ennél sokkal szélesebb tevékenységet végez. Számos országban iroda- és raktárépületekkel rendelkezik, valamint bevásárlóközpontokat fejleszt.

Az IKEA-áruházak többnyire külvárosi részeken, forgalmas utak és autópályák mellett kapnak helyet. Igazi újítás tehát, hogy először a világon Hamburg belvárosában, a sétálóutcában nyitottak üzletet. Az új létesítmény Hamburg Altona kerületében kapott helyet, a beruházás 80 millió euróba került. A várakozások szerint átlagosan 4000 vásárló keresi majd fel munkanapokon az új áruházat, míg csúcsidőszakban kétszer annyian is lehetnek a látogatók – olvasható a portfolio.hu-n.

A környezetbe történő jobb illeszkedés érdekében az egyébként kevés ablakkal rendelkező koncepción is változtattak, s az egész földszinti rész nagy üvegfelületet kapott. Az IKEA hagyományosan elsősorban az autóval történő megközelíthetőséget helyezte előtérbe, az új elhelyezkedésnek köszönhetően azonban nagyobb hangsúlyt kap az alternatív elérés, így ennek megfelelően biciklibérlési lehetőséget is biztosítanak.

Az IKEA már korábban is nyitott új irányokba, 2 éve jelentették be, hogy beszálltak egy új, alacsony kategóriás európai szállodalánc építésébe, és egy alacsony árfekvésű, budget hotellánc kiépítését tervezik, mellyel elsősorban az olcsó, fapados járatokat preferáló turistákat célozzák meg. Az olcsó szállodák üzemeltetését a Marriott végzi majd. Az IKEA nem bútorokat szállít majd be, hanem építőipari technológiát: külső telephelyeken előre gyártott helyiségekből, a bútorokhoz hasonlóan összeszerelve állítják össze a 150-300 szobás szállodákat.

Tíz országban összesen 150 Moxy Hotel létesítését tervezik. Az első idén nyáron nyílhat meg Milánóban a Malpensa reptérnél, amit a müncheni követhet az év végén. További tíz hotel nyitását tervezik 2015-ig. A külvárosi hotelek 18 négyzetméteres szobáiért körülbelül 55-76 eurót kell majd fizetni. Az első öt évben az IKEA 500 millió dollárt fektet be a programba.

hvg.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.

Vidéki városokban keres franchise partnereket a High Care
dátum 2018-01-10 idő 09:39

A High-Care Cosmetics mintegy 20 egységével az egyik vezető kozmetikai franchise hálózat hazánkban.