Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-30 idő 10:50

Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is

A turizmus élénkíti a magyarországi autókölcsönzők piacát is, a turisztikai célú kölcsönzések adták tavaly a teljes bevétel közel egynegyedét, ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával - közölte a Sixt Magyarország autókölcsönző az MTI-vel hétfőn.

A cég közleménye kiemeli, hogy a tavalyi első tíz hónap adatai alapján Magyarország minden régiójának forgalma nőtt, a bevételek és a vendégek száma is meghaladja az előző év azonos időszakit. Ez a tendencia az autókölcsönzésben is megfigyelhető volt.

A közlemény idézi Dévai Gábort, a Sixt Magyarország ügyvezetőjét aki elmondta: az autókölcsönző bevételéből a turisztikai forgalom 23 százalékot tett ki a tavaly októberig beérkezett adatok szerint, és ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával, ez 2013-ban 24 százalék volt. Hozzátette: a külföldről érkező turisztikai forgalom 69 százalékát adja a teljes turizmusból származó bevételnek.
 
A Sixt adatai szerint a vállalati szegmens mellett májustól-szeptemberig az üdülni, kikapcsolódni vágyók is erős volument jelentenek, tavaly a turisztikai bevétel 7 százalékkal nőtt ebben az időszakban az előző évhez képest.

Az autókölcsönző az MTI érdeklődésére közölte, hogy 2014-ben a teljes magyarországi forgalma az előzetes adatok szerint meghaladta az 1 milliárd forintot, ami 12,6 százalékkal több az előző évinél. A cég 45 dolgozót foglalkoztat.

MTI


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.