Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-05 idő 09:40

Szálloda-libikóka: siker is, kudarc is

A hosszú megtérülés, a nagy tőkeigény miatt nincs hotelfejlesztés hitel nélkül. A pályázati forrásokkal generált szállodaépítési boom közepén azonban megérkezett a válság, amely átrendezte a tulajdonviszonyokat. Sok megoldás akadt, ahogy az cikkünkből kiderül. (vg.hu összeállítás)
 

Mellow Mood-csoport: hét új szálloda

 
A fővárosi piac legaktívabb befektetője a Mellow Mood-csoport, amely 2009 óta – egy átalakítása mellett – hét új szállodát nyitott. A válság előtt leszerződtek a fejlesztésekre, így a cél az volt, hogy a házak a lehető leggyorsabban bevételt termeljenek. A magyar állampolgárságot elnyert két palesztin származású tulajdonos, Sameer Hamdan és Zuhair Awad cége 1992-től a hostelek, a háromcsillagos city hotelek után alkotta meg saját márkaként a négycsillagos, trendi kategóriájú fashion hotels márkát. Ezt követte a congress hotel, azután pedig a luxury hotels brand kategóriájú ház megnyitása. A recesszió idején egyedüliként nyitottak Budapesten luxusszállodát: a franchise üzemeltetésű, a keleti és a nyugati kultúra ötvözéséből kialakított Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace visszaigazolta, hogy az újdonság ereje újabb vendégkört vonz a magyar fővárosba.
 
 
A cégcsoport a szállodaüzemeltetés mellett ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik, már a válság idején is volt több saját ingatlanuk, így a kivitelezésre is jó árakat tudtak elérni. A válság pozitív oldala, hogy növelte a munkatársak elkötelezettségét, és a csoport tagjai közötti szinergiák hatékonyabb kiaknázásaként több szállodát egy igazgató irányítása alá vontak.
 
 
Miközben a társaság a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett az internetes értékesítésre, a válság hatására itt is jelentősen fejlesztettek, ami növelte a foglaltságot, csökkentette az egy vendég megszerzésére eső költséget. Az összesen 14 hotelt és hostel tulajdonló csoportnak egy bécsi négycsillagos szállodája is van, ahol a budapestinél lényegesen magasabb átlagárat érnek el. A császárváros marketingje ugyanis erősebb, az üzleti turizmus aktívabb és a szállásdíj adókulcsa sokkal alacsonyabb, mint nálunk.
 
A bevételnövelést segíthetik a Fly Emirates őszi budapesti járatnyitásához hasonló lépések. A Mellow Mood szállodák mellett irodaházakat, éttermeket is magában foglaló portfóliójának értéke nagyjából 150 millió euróra tehető, a csoport a következő két évben további 100 millió euró értékű projekt megvalósítását tervezi. Idetartozik a Párisi Udvar felújítása, ahol a földszinten üzleteket, éttermeket, az emeleteken pedig egy ötcsillagos luxus-apartmanszállodát üzemeltetnek majd.
 
Szerző: Érsek M. Zoltán
Forrás: vg.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.