Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-19 idő 09:29

Szeptember utolsó keddjén a Szent István Antikvitásban mesélnek a műkincsek

A BÁV „Mesélnek a műkincsek” című előadássorozatának következő eseménye 2014. szeptember 30-én kerül megrendezésre a Szent István Antikvitásban. Dr. Révész Emese művészettörténész, a Képzőművészeti Egyetem tanára „Züzü alakváltozásai Csók István festészetében” címmel tart előadást.
 
Csók első olyan műveit, amelynek középpontjában kislánya áll 1910-ben festette, az utolsót 1925-ben. A két időpont között 13 olyan kompozíció készült, amelynek nem csupán modellje, hanem főszereplője, tartalmi lényegének hordozója a kislány. Csók István ezzel a magyar festészet történetének legszebb gyermekportré-sorozatát hozta létre, amely csecsemőkorától nagylánnyá éréséig követi nyomon Csók Júlia életét.
 
 
A sorozat oly sikeresnek bizonyult, hogy 1932-ben litografált változatban is megjelent. Emellett Csók több kompozícióról készített másolatot. De éppen népszerűségük miatt a képhamisítók kedvenc célpontjai is lettek a Züzü-képek. Csók saját életművén belül nagy szerepe van a festői variációknak, átiratoknak. Ezek szövevényes kapcsolatrendszerébe a Züzü-képek is jól beilleszthetőek, eredetük egészen a holland zsánerképekig nyúlik vissza. 
 
 
A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne ezúttal a főváros V. kerületében található BÁV Szent István Antikvitás (Budapest, V. kerület, Szent István krt. 3.). A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.
 

A BÁV franchise

 
A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: bav.hu
Virtuális kiállító: BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.