Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-19 idő 09:29

Szeptember utolsó keddjén a Szent István Antikvitásban mesélnek a műkincsek

A BÁV „Mesélnek a műkincsek” című előadássorozatának következő eseménye 2014. szeptember 30-én kerül megrendezésre a Szent István Antikvitásban. Dr. Révész Emese művészettörténész, a Képzőművészeti Egyetem tanára „Züzü alakváltozásai Csók István festészetében” címmel tart előadást.
 
Csók első olyan műveit, amelynek középpontjában kislánya áll 1910-ben festette, az utolsót 1925-ben. A két időpont között 13 olyan kompozíció készült, amelynek nem csupán modellje, hanem főszereplője, tartalmi lényegének hordozója a kislány. Csók István ezzel a magyar festészet történetének legszebb gyermekportré-sorozatát hozta létre, amely csecsemőkorától nagylánnyá éréséig követi nyomon Csók Júlia életét.
 
 
A sorozat oly sikeresnek bizonyult, hogy 1932-ben litografált változatban is megjelent. Emellett Csók több kompozícióról készített másolatot. De éppen népszerűségük miatt a képhamisítók kedvenc célpontjai is lettek a Züzü-képek. Csók saját életművén belül nagy szerepe van a festői variációknak, átiratoknak. Ezek szövevényes kapcsolatrendszerébe a Züzü-képek is jól beilleszthetőek, eredetük egészen a holland zsánerképekig nyúlik vissza. 
 
 
A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne ezúttal a főváros V. kerületében található BÁV Szent István Antikvitás (Budapest, V. kerület, Szent István krt. 3.). A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.
 

A BÁV franchise

 
A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
 
Forrás: bav.hu
Virtuális kiállító: BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.