Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-28 idő 09:33

Takarítónőként alapított többmilliós céghálózatot egy amerikai nő

33 dollárral a bankszámláján és tetemes tartozásokkal nyitotta meg első cukrászdáját a takarítónő, aki mára egy 92 üzletből álló franchise hálózatot igazgat. Íme, Gigi Butler mesébe illő sikersztorija. (hvg.hu összeállítás)
 
A Gigi's Cupcakes cukrászda ma 92 üzletből álló franchise hálózat, amely 35 millió dolláros forgalomra számít az idei évben. Az első üzletet 2008-ban nyitotta a tulajdonos, akinek akkoriban mindössze 33 dollár volt a bankszámláján, két alkalmazottja, egy 100 ezer dolláros hitele, egy köteg fizetendő számlája 6500 dollár értékben, és a remény, hogy a vevők elárasztják a boltot, amelynek meghirdetésére egy centet sem költött.
 
 
Butler gyerekkorától kezdve countryénekes szeretett volna lenni, amiért mindent meg is tett, de 15 évesen munkát kellett keresnie. Mivel senkinek sem szeretett volna dolgozni, vett egy felmosót és egy vödröt, amivel elkezdte járni Los Angeles külvárosát és irodákban, lakásokban vállalt takarítást, miközben estéként bárokban énekelt. Ebből kelt életre első vállalkozása, a Gigi’s Cleaning Company. Miután kibukott a főiskoláról, Nashville-be költözött 500 dollárral a zsebében, és úgy gondolta, hogy itt az alkalom, hogy énekesnői karrierjére koncentráljon. „Napközben folytattam a takarítást, délután szunyókáltam kicsit, majd este bárokban léptem fel hajnali 3-ig, hogy aztán az egészet másnap kezdjem elöről. 31 éves koromra belefáradtam az egészbe és kénytelen voltam belátni, hogy énekesként nincs jövőm” – meséli Butler, aki feladta álmát és ráfeküdt a takarító bizniszre. 2005-re már egy kis csapatot is irányított és megtanulta, hogyan kell egy kisvállalkozást irányítani.
 
 
Aztán egy nap, amikor éppen egy fürdőszobát takarított, kapott egy hívást a bátyjától, aki elmesélte, hogy éppen New Yorkban van egy cukrászdánál, ahol az emberek órákat képesek sorban állni olyan süteményért, ami még csak nem is olyan finom, mint az övé. A Butler család női tagjai ugyanis generációkig visszamenően híresek voltak süteményeikről, ami alól Gigi sem volt kivétel, ezért aztán bátyja ötletén felbuzdulva eldöntötte, hogy megnyitja saját cukrászdáját. A banknál azonban nem tartották befektetésre érdemesnek ötletét, így a hitelkártyáiról vett le 100 ezer dolláros összeget, majd szülői segítséggel megnyitotta első üzletét – 3 egyetem, 6 kórház közelében – a város countryzenére épülő szolgáltatásokkal és bárokkal zsúfolt negyedében.
 
 
„A nyitás előtti napon 3 lakást takarítottam ki, hogy ki tudjam fizetni a vízvezeték-szerelőt” – érzékelteti akkori siralmas anyagi helyzetét Butler, amiből – a nyitás után néhány órával – a boltot elözönlő vásárlók hada rángatta ki. Egy héttel a nyitás után, nemcsak a számláit tudta kifizetni, de még 300 dollár maradt is a zsebében. Pár hónap múlva pedig a főbérlő javasolta neki, hogy franchise ként terjeszkedhetne is, amiről Butler azt sem tudta, mit jelent. Így a főbérlőt és családtagjait is bevette az üzletbe, és onnan pedig már ismert, hogy hova fejlődött a családi vállalkozás. „Azt reméltem, hogy ha bejön az üzlet, akkor hoz évi 50 ezret, amiből boldogan elvagyok. A takarítást is csak a 15 bolt nyitását követően adtam föl” – mondja a többmilliós üzlethálózat vezére, aki 2019-ig további 158 bolt nyitását tervezi.
 
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.