Hírek, aktualitások

dátum 2014-10-28 idő 09:33

Takarítónőként alapított többmilliós céghálózatot egy amerikai nő

33 dollárral a bankszámláján és tetemes tartozásokkal nyitotta meg első cukrászdáját a takarítónő, aki mára egy 92 üzletből álló franchise hálózatot igazgat. Íme, Gigi Butler mesébe illő sikersztorija. (hvg.hu összeállítás)
 
A Gigi's Cupcakes cukrászda ma 92 üzletből álló franchise hálózat, amely 35 millió dolláros forgalomra számít az idei évben. Az első üzletet 2008-ban nyitotta a tulajdonos, akinek akkoriban mindössze 33 dollár volt a bankszámláján, két alkalmazottja, egy 100 ezer dolláros hitele, egy köteg fizetendő számlája 6500 dollár értékben, és a remény, hogy a vevők elárasztják a boltot, amelynek meghirdetésére egy centet sem költött.
 
 
Butler gyerekkorától kezdve countryénekes szeretett volna lenni, amiért mindent meg is tett, de 15 évesen munkát kellett keresnie. Mivel senkinek sem szeretett volna dolgozni, vett egy felmosót és egy vödröt, amivel elkezdte járni Los Angeles külvárosát és irodákban, lakásokban vállalt takarítást, miközben estéként bárokban énekelt. Ebből kelt életre első vállalkozása, a Gigi’s Cleaning Company. Miután kibukott a főiskoláról, Nashville-be költözött 500 dollárral a zsebében, és úgy gondolta, hogy itt az alkalom, hogy énekesnői karrierjére koncentráljon. „Napközben folytattam a takarítást, délután szunyókáltam kicsit, majd este bárokban léptem fel hajnali 3-ig, hogy aztán az egészet másnap kezdjem elöről. 31 éves koromra belefáradtam az egészbe és kénytelen voltam belátni, hogy énekesként nincs jövőm” – meséli Butler, aki feladta álmát és ráfeküdt a takarító bizniszre. 2005-re már egy kis csapatot is irányított és megtanulta, hogyan kell egy kisvállalkozást irányítani.
 
 
Aztán egy nap, amikor éppen egy fürdőszobát takarított, kapott egy hívást a bátyjától, aki elmesélte, hogy éppen New Yorkban van egy cukrászdánál, ahol az emberek órákat képesek sorban állni olyan süteményért, ami még csak nem is olyan finom, mint az övé. A Butler család női tagjai ugyanis generációkig visszamenően híresek voltak süteményeikről, ami alól Gigi sem volt kivétel, ezért aztán bátyja ötletén felbuzdulva eldöntötte, hogy megnyitja saját cukrászdáját. A banknál azonban nem tartották befektetésre érdemesnek ötletét, így a hitelkártyáiról vett le 100 ezer dolláros összeget, majd szülői segítséggel megnyitotta első üzletét – 3 egyetem, 6 kórház közelében – a város countryzenére épülő szolgáltatásokkal és bárokkal zsúfolt negyedében.
 
 
„A nyitás előtti napon 3 lakást takarítottam ki, hogy ki tudjam fizetni a vízvezeték-szerelőt” – érzékelteti akkori siralmas anyagi helyzetét Butler, amiből – a nyitás után néhány órával – a boltot elözönlő vásárlók hada rángatta ki. Egy héttel a nyitás után, nemcsak a számláit tudta kifizetni, de még 300 dollár maradt is a zsebében. Pár hónap múlva pedig a főbérlő javasolta neki, hogy franchise ként terjeszkedhetne is, amiről Butler azt sem tudta, mit jelent. Így a főbérlőt és családtagjait is bevette az üzletbe, és onnan pedig már ismert, hogy hova fejlődött a családi vállalkozás. „Azt reméltem, hogy ha bejön az üzlet, akkor hoz évi 50 ezret, amiből boldogan elvagyok. A takarítást is csak a 15 bolt nyitását követően adtam föl” – mondja a többmilliós üzlethálózat vezére, aki 2019-ig további 158 bolt nyitását tervezi.
 
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Megnyílt az első Zala megyei Burger King
dátum 2018-03-20 idő 16:52

Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme.

Az életmódváltás még mindig jó üzlet! Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-03-20 idő 09:18

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Akár évi 25%-os hozamot hozhat egy saját Bubbles mosoda
dátum 2018-03-19 idő 12:28

Vidéken keresi franchise partnereit a Bubbles mosoda hálózat.

Ahova beteszi a lábát, ott hamar divatot teremt a Salad Box
dátum 2018-03-19 idő 11:48

Franchise partnereit keresi hazánkban az egészségtudatos táplálkozásra nagy hangsúlyt fektető Salad Box gyorsétterem hálózat.

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.