Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-27 idő 11:27

Tavaszi borz(s)ongás a Borhálóval

Ilyenkor tavasszal mindig átfut rajtam a tavaszi borzsongás kifejezéssel leírható létezési forma. Ez a természet parancsszavát jelenti. Ahogy a méhek millió éves genetikai késztetést éreznek, hogy rárepüljenek a virágzó fákra, bokrokra, én is hasonló ősi, a tudatfelszín alól feltörő késztetéssel fogom meg a rozémat és ülök ki a napsütésben a kerti asztalhoz borozni. (Borháló Blog)
 
Ahogy elérte a hőmérő higanyszála a 16-18 fokot, akkor teszem meg a tavaszi borzsongás első, kezdeti lépéseit. Ekkor még március van, még éppen csak kinyíltak az első jácintok és az első fehérboros üvegek a téli nehéz, testes vörösök után.
 
 
Ahogy elérjük a 18-20 fokos, napsütéssel aranyozott naplementék idejét áprilisban, úgy érzem kötelező elemnek a grillkészlet kibányászását a garázsból, leellenőrizni a tavalyról maradt szén állapotát, vagyis a szakrális előkészületeit a modernkori dionüsziáknak. A gasztronómiai kalandozások korában eme magasztos tavaszi eseménynek a semmitmondó, ötlettelen angolszász sznobizmus által sugallt „kerti parti”elnevezéssé silányodott formáját használjuk. 
 De a lényeg nem az elnevezés, hanem a kulináris próbatétel. Az érzékek és ízek kimeríthetetlen változatosságának, a különleges harmóniák és kapcsolatok valóságos titkos nászának megismerése, élvezete, a teremtés adományainak dicsérete. Hol vannak már a sörvirslis május elsejék? Szerencsére, radnótis eufemizmussal élve „emlékké nemesedtek”.
 
Hogy miért éppen könnyű, reduktív fehéreket és rozét kívánunk?
 
Tavasszal a levegő könnyűvé, fűszeressé, illatossá válik, hasonlatos ez az említett borok jellegével.
Tavaszi, húsos salátákhoz, grillezett húsokhoz a rozék üdesége lehet az élmény kulcsa. A szekszárdi Mészáros rozé az üdeséget, frissességet hirdeti enyhe szénsavasságával, epres-málnás illatával, ízével. Az élmény tíz fok körül lesz teljes. Rékavár rozénk pikáns fűszerességével mutatja meg a Kadarka belső értékeit, nemes ízeit.
 
 
Badacsonyi Olaszrizlingünk 600 forintos ára ellenére az egyik legjobb fehérborunk, az idei év egyik legnagyobb meglepetése. Nem kifolyik a bor az üvegből, hanem kihömpölyög. Kifejezetten testes, ásványos ízvilággal rendelkező nedű. Nem csak fröccsnek.
Takler Ferenc Sauvignon Blanc-Olaszrizling házasítása üde reduktív fehérbor, mely kerek, lágy savaival, körtés, zöldalmás ízvilágával nyújt élményt a fogyasztónak. Illatos bor, virág helyett is ajánlom nők részére. Élje át ön is a tavaszi borzsongást!
 

A Borháló franchise

 
A 2013-as Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata díjat a Borháló borkereskedés kapta meg a Magyar Franchise Szövetség gálavacsoráján. A Borháló 2012 novemberében látott hozzá franchise hálózatának kiépítéséhez, ekkor nyitotta meg az első átvevő partner borkereskedését Óbudán. Ezt követően, 2013 első felében Budapest környékén nyíltak Borháló borkereskedések (Vácott, Budakeszin, Solymáron, Budaörsön, Érden), majd egyre több vidéki várost, Miskolcot, Debrecent, Pécset, Kecskemétet is meghódított a koncepció. Jelenleg 21 egységük működik és tavaszig további hat üzlet kerül majd átadásra. 
 
 
A hálózat Kelet- és Nyugat-Magyarországon egyaránt dinamikus intenzitással növekszik. Célkitűzése az idei évre, hogy szervezeti megerősítés mellett év végére teljes országos lefedettséget, ismertséget érjen el.
 
Forrás: Borháló Blog

 

Virtuális kiállító: Borháló Kft.
Cimkék: étel-ital


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.