Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-24 idő 13:42

Terjeszkedik a kávézólánc ahol csak az időért kell fizetni

A több órát egy kávé felett merengő vendégeknek valószínűleg nem lesz a kedvenc helyük a Ziferblat kávézó, amely Oroszország után most Londonban nyitott üzletet - olvasható az origo.hu cikkében.

A Ziferblat kávézók különlegessége, hogy a fogyasztás ingyen van, viszont az időért, amit az ember ott tölt, fizetni kell. A kávézókban így bármit lehet fogyasztani, viszont a hosszas tartózkodásnak ára is van; 1 perc 3 penny (nagyjából 10 forint). Ez, ha átszámoljuk, tulajdonképpen nem is drága, ha mondjuk, egy órára ülünk be 650 forintért, és közben még fogyaszthatunk is. Sütit, teát, saját készítésű kávét.

A vendég annyi teát és kávét iszik, amennyit csak bír, sőt még a süteményekért sem kell fizetni. Nincs minimum idő sem előírva, így aki gyors, pár pennyből megúszhatja a kávézást.

A látogatók a belépéskor egy ébresztőórát kapnak, amit távozáskor leadnak. A vendégek magukat szolgálják ki a kávéfőző gépekből és a teáskannákból. A konyhában akár gyümölcsöket és zöldségeket is felvághatnak maguknak, és el is mosogathatnak maguk után. A kávézóban van egy zongora, egy lemezjátszó, és korlátlan wifi is rendelkezésre áll.

A Ziferblat szokatlan árazási stratégiája Oroszországban már bevált. Az orosz tulajdonosok Oroszországban és Ukrajnában már nyolc ilyen kávéházat működtetnek, most nyitottak Nyugat-Európa felé is. Kávézóikban havonta 30 ezer vendég fordul meg. A londoni egység a brit főváros Shoreditch kerületében kezdte meg működését. 

Ivan Mitin tulajdonos a Guardiannek elmondta, hogy a kávézónak már számos törzsvendége van. „A londoniak fogékonyabbak egy ilyen koncepcióra, azonnal megértik az ötletet" – nyilatkozta az ötletgazda. „Mókás látni, hogy az emberek sorba állnak elmosogatni az edényeiket. Ez nem kötelező, de értékeljük. Még egymás edényeit is elmossák. Nagyon társasági. Úgy tekintünk a vendégeinkre, mint mikrobérlőkre, aki ugyanazt a teret osztják meg egymással."

Forrás: origo.hu, kivultagasabb.blog.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.