Hírek, aktualitások

dátum 2014-01-24 idő 13:42

Terjeszkedik a kávézólánc ahol csak az időért kell fizetni

A több órát egy kávé felett merengő vendégeknek valószínűleg nem lesz a kedvenc helyük a Ziferblat kávézó, amely Oroszország után most Londonban nyitott üzletet - olvasható az origo.hu cikkében.

A Ziferblat kávézók különlegessége, hogy a fogyasztás ingyen van, viszont az időért, amit az ember ott tölt, fizetni kell. A kávézókban így bármit lehet fogyasztani, viszont a hosszas tartózkodásnak ára is van; 1 perc 3 penny (nagyjából 10 forint). Ez, ha átszámoljuk, tulajdonképpen nem is drága, ha mondjuk, egy órára ülünk be 650 forintért, és közben még fogyaszthatunk is. Sütit, teát, saját készítésű kávét.

A vendég annyi teát és kávét iszik, amennyit csak bír, sőt még a süteményekért sem kell fizetni. Nincs minimum idő sem előírva, így aki gyors, pár pennyből megúszhatja a kávézást.

A látogatók a belépéskor egy ébresztőórát kapnak, amit távozáskor leadnak. A vendégek magukat szolgálják ki a kávéfőző gépekből és a teáskannákból. A konyhában akár gyümölcsöket és zöldségeket is felvághatnak maguknak, és el is mosogathatnak maguk után. A kávézóban van egy zongora, egy lemezjátszó, és korlátlan wifi is rendelkezésre áll.

A Ziferblat szokatlan árazási stratégiája Oroszországban már bevált. Az orosz tulajdonosok Oroszországban és Ukrajnában már nyolc ilyen kávéházat működtetnek, most nyitottak Nyugat-Európa felé is. Kávézóikban havonta 30 ezer vendég fordul meg. A londoni egység a brit főváros Shoreditch kerületében kezdte meg működését. 

Ivan Mitin tulajdonos a Guardiannek elmondta, hogy a kávézónak már számos törzsvendége van. „A londoniak fogékonyabbak egy ilyen koncepcióra, azonnal megértik az ötletet" – nyilatkozta az ötletgazda. „Mókás látni, hogy az emberek sorba állnak elmosogatni az edényeiket. Ez nem kötelező, de értékeljük. Még egymás edényeit is elmossák. Nagyon társasági. Úgy tekintünk a vendégeinkre, mint mikrobérlőkre, aki ugyanazt a teret osztják meg egymással."

Forrás: origo.hu, kivultagasabb.blog.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.