Hírek, aktualitások

dátum 2015-02-23 idő 12:35

Teszteltük az Arby's amerikai gyorséttermi láncot

Az Egyesült Államokat méltán nevezhetjük a gyorséttermi láncok Kánaánjának, hiszen mindenki megtalálhatja közöttük az ízlésének megfelelőt. Az Arby's hálózat egy ötletes televízió reklámmal keltette fel érdeklődésünket, amelyben jelszavuk is elhangzik: "we have the meats".
 
A gyorsétterem kínálata nagyon színes. A betérő kedvére válogathat a roston sült, a füstölt marha, a steak, pulyka-, és csirkehússal - baconnel, és 3 féle sajttal - készült szendvicsek között. Mint a legtöbb amerikai hálózatnál, az Arby's palettáján is számos ízesítésű hasábburgonya szerepel, és mellé rendelhetünk bundázott burgonya szeleteket, hagymakarikát, mozarella rudakat, valamint jalapenost.
 
Érdemes menüt rendelni, melyben a szendvics mellé köret és ital is választható. A ropogós csirke és roston sült pulykafalatok mellé kétfajta salátát ajánlanak.
A különféle üdítők mellett érdemes megkóstolni a nagyon finom, egyedi recept alapján készült shake-keket vanília, csokoládé és mentás csokoládé ízekben. A gyorsétteremlánc a gyerekekről sem felejtkezik el, speciális menüket állítottak össze számukra.
Az étterem belső kialakítása, arculata átlagosnak mondható, árai megfizethetőek. A szendvicsek óriásiak, és a megszokott hamburger zsömle helyett választható az egészségesebb, sokmagos kenyér is.

Ottjártunkkor a kiszolgálás nagyon gyors volt, alig néhány percet kellett várni a különféle fogásokra.
Az Arby's gyorsétteremlánc a Subway után a második legnagyobb szendvicshálózat az USA-ban. Több mint 3.400 éttermük működik világszerte, melyből 3.000 az Egyesült Államokban található.
A hálózat egyébként jelen van Kanadában, Katarban, Törökországban, és folyamatosan keres olyan befektetőket, akik adott országban legalább 50 étterem nyitását vállalják.
 
Az Arby's több évtizedes múltra tekint vissza. A McDonald's-hoz hasonlóan az első Arby's egységet egy testvérpár nyitotta meg 1964-ben, az Ohio Állambeli Boardmanben. A Forrest testvérek úgy gondolták, hogy egy nem hamburgeren alapuló gyorséttermi lánc is sikeres lehet a fogyasztók körében. 
 
Kezdetben roston sült marhahúsból készült szendvicseket kínáltak, hasábburgonyával és üdítő italokkal. Első partnerüzletük, 1965-ben az Ohio állambeli Akron-ban nyitott meg, majd 1968-ban további franchise egységek nyíltak Pittsburgh és Detroit városokban. Az Arby's gyorséttermek  eleinte design-ban is magasabb minőséget képviseltek, mint a hamburgereket kínáló versenytársaik.
 
Az 1970-es években indult el a dinamikus terjeszkedésük, amikor is már évente 50 éttermet nyitottak. Ebben az időszakban olyan újdonságokat vezettek be, mint a Curly Fries (csavart, fűszeres hasábburgonya) és a különböző ízesítésű shake-ek. A lánc  hogy izgalmasabbá tegye szendvicseit, kifejlesztette az Arby's és a Horsey szószait.
 
Az ezredik üzlet nyitásával egy időben mutatták be csirkehúsból készült szendvicseket. A gyorséttermi hálózatok között elsőként vezették be a 'lite' menüt 1991-ben, 300 kalória alatti 94 %-ban zsírmentes szendvicseket és salátákat kínálva.

M.K.vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.