Hírek, aktualitások

dátum 2014-12-03 idő 09:27

Tizedik üzletét nyitotta Budapesten a Starbucks kávézólánc

Tudta hogy a Starbucksnak köze van Moby Dickhez? És azt, hogy az itt dolgozó baristák 87 ezer különféle módon készítik a kávéitalokat? Hát azt, hogy zárás után tíz perccel még kaphat itt kávét? Abból a különleges apropóból, hogy megnyitotta tizedik, jubileumi kávéházát az Alle Bevásárlóközpontban, a Starbucks úgy döntött, összegyűjt néhány érdekes tényt és információt a márkáról és megosztja a kávé szerelmeseivel.
 
  1. A Starbucks Magyarország eddigi tevékenysége alatt összesen 584 órányi önkéntes munkával támogatott különböző kezdeményezéseket, így például részt vett a 2013-as nagy árvíz idején a homokzsákok pakolásában, és segédkezett a Református Emlékpark megépítésénél is.
  2. Négy év alatt 500 liter kávét osztottak ki a Starbucks önkéntesei jótékony célra.
  3. A Starbucks a világ legjobb minőségű kávékészletéből vásárol, kávéit 100 százalék arabica kávéból készíti, melyet a Rák- és Baktérítő között elhelyezkedő kávéöv három régiójának 1100 méter feletti, magaslati részein teremnek.
  4. A Starbucks célja, hogy 2015-re a kávék 100%-a méltányos kereskedelem útján kerüljön az üzletekbe, melyet egy független, harmadik szervezetnek is hitelesíteni kell.
  5. A vállalat elkötelezett híve a fiatal tehetségek támogatásának és annak, hogy kreatív alkotókkal, művészekkel működjön együtt. Hazai kampányaiban olyan divatmárkákkal dolgozott együtt, mint a NUBU, a USE Unused, a KataSzegedi, a Daniel Benus, a Tomcsányi Dóri, az Artista és Tamara Barnoff.
  6. A kávézókban rendelkezésre álló alapanyagokból a baristák 87 000 féle módon is képesek a kávéitalokat elkészíteni. Amellett, hogy a különböző régióból származó kávék közül választhatnak, azt is eldönthetik, hogy koffeinmentes vagy épp félig koffeinmentes italt kérjenek. A különféle méretű frissítők ízesítése és a változatos feltétek is mind azt szolgálják, hogy a vendégek italukat személyre szabottá tegyék
  7. A Starbucks tíz kávézója Budapesten összesen 1772 négyzetméter alapterületen, 676 férőhellyel várja a felfrissülni vágyókat.
  8. Bár kevesen tudják, de eredetileg a márka a Moby Dick című regény bálnavadászhajójának nevét viselte volna, vagyis a „Pequod"-ot. Mivel azonban a vállalat logóját megálmodó Terry Hecklernek nem nyerte el a tetszését ez a változat, így esett a választás a regény kávéfüggő első tisztjére, Starbuckra.
  9. A Starbucks kávéházak világszerte, így Magyarországon betartják a „tízperces szabály" elvét, azaz a hivatalos nyitás előtt 10 perccel már készen állnak a korán érkező vendégek kiszolgálására, és a hivatalos zárás után 10 perccel is van még mód arra, hogy aki késve érkezik, a napot egy Starbucks itallal zárja.
A Starbucks – a világ legnagyobb kávézóláncaként – 65 országban több mint 21 ezer kávézóval van jelen, aminek mintegy felét üzemeltetik franchise partnerek. A hálózat nem csak Magyarországon aktív. Az elmúlt évben világszerte 1600 Starbucks kávézót nyitott meg, amelyet jövőre további 1.650-nel terveznek bővíteni. 

hir24.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.