Hírek, aktualitások

dátum 2016-05-02 idő 09:49

Tízmilliárdokba kerül a vállalkozásoknak a vasárnapi újranyitás

Nem örülhetnek maradéktalanul a vasárnapi újranyitásnak a kereskedelmi vállalkozások. A cégeknek több ezer új munkavállalót kell felvenniük, amihez jelentősebb béremelésekre lesz szükség, és ez a vasárnapi pótlékokkal együtt már évi több tízmilliárd forintos plusz kiadást jelent mondta a Világgazdaságnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. 
 
 
Több nagy kereskedelmi lánc, mint például a Tesco, a Lidl és az Auchan – egymással versenyezve – minden üzletét egyből kinyitotta. A SPAR a boltzár előtt sem tartotta minden üzletét nyitva a hét utolsó napján, és most is csak azokat fogja, ahol azt a vásárlói felmérések is indokolják. Néhány nagy lánc ugyanakkor úgy döntött, hogy a munkavállalók érdekeit, beosztását, valamint a beszállítókkal történő újraegyeztetéseket is figyelembe véve, csak májusban nyit ki újra vasárnaponként. A Praktiker és a Decathlon például csak május 8-án nyitja ki áruházait újra vasárnap, az IKEA még később, május 22-től állítja vissza a vasárnapi nyitva tartást.
 
Vámos György szerint nemcsak a bérpótlék növeli a költségeket, hanem az is, hogy a szakemberhiány miatt időközben sok helyen - több nagy kereskedelmi láncnál akár több mint tíz százalékkal is - emelni kellett a fizetéseket, hogy megtartsák a munkaerőt és megőrizzék a versenyképességét.
 


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.

Plakátaukciót rendez a BÁV január 24-én
dátum 2018-01-15 idő 11:53

Az aukción reklám- és kiállítás plakátok is képviseltetik magukat, a történelmi ereklyék gyűjtői pedig az ötvenes és hatvanas években készült propagandaplakátok közül válogathatnak.

Franchise partnereit keresi a BITE bakery café
dátum 2018-01-11 idő 10:58

Franchise partnereket keres a pereceket, szendvicseket, mascarponés tekercseket és különleges ízesítésű kávékat kínáló BITE bakery café.

Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.