Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-15 idő 09:19

Több Spar üzlet is lehúzhatja a redőnyt

Hamarosan bezárhatja több egységét a Spar, a hvg.hu-hoz eljutott információk szerint 9-12 boltra kerülhet lakat. Ennyit eddig négy év alatt csuktak be, most ehhez pár hét vagy hónap is elég lehet. Az üzletlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hvg.hu értesülését, de jelezték, költséghatékonysági alapon valószínűleg zárnak be egységeket, igaz, nyitnak is párat.
 
A Tesco mintha csak lavinát indított volna el, a brit kereskedelmi lánc 13 boltjának bezárása után a hvg.hu tudomása szerint a Spar is hasonló számú üzletére tehet lakatot. A laphoz nem hivatalos, a céghez közeli forrásokból eljutott információ szerint 9, más információ szerint 12 bolt ajtaja zárva lehet akár heteken belül. A társaságon belül többen már tudnak a bezárás előtt álló üzletekről, de az érintett boltokban dolgozókkal még nem közölték, mi várhat rájuk. (Az áruház 4 év alatt 11 üzletet zárt be, ehhez képest jelzésértékű, hogy rövid időn belül körülbelül ugyanennyit zárhatnak be.)
 
 
A hvg.hu értesülését a Spar kommunikációs vezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Maczelka Márk állítása szerint azonban azzal együtt sem nem téma a Sparnál sem a kampányszerű üzletbezárás, sem a csoportos leépítés, hogy ilyen hírek terjedtek el a sajtóban és elég makacsul tartják magukat. A vasárnapi zárva tartás hatásai a március elsejétől való bevezetést követően csak további pár hónap működési tapasztalatai alapján derülhetnek ki, állította.
 
A Spar, bár jelentősen megvágja idei fejlesztési terveit, a valószínű bezárások mellett új egységeket is nyit a kommunikációs vezető elmondása szerint, közöttük 3 szupermarketet Budapesten. Folytatják a sikeresnek bizonyult együttműködést az OMV benzinkúthálózattal, várhatóan február végéig 3 új Spar Express nyílik a fővárosban és további 5 engedélyeztetési eljárását indították meg.
A Spar franchise terjesztése is nagy erőkkel folyik, már meglévő boltokat pályáztatnak saját dolgozóik között (körülbelül 70-en jelentkeztek, de ez nem jelent 70 üzletet), valamint a magánkézben lévő független kereskedéseket próbálják bevonni franchise rendszerükbe.
 
Forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.