Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-15 idő 09:19

Több Spar üzlet is lehúzhatja a redőnyt

Hamarosan bezárhatja több egységét a Spar, a hvg.hu-hoz eljutott információk szerint 9-12 boltra kerülhet lakat. Ennyit eddig négy év alatt csuktak be, most ehhez pár hét vagy hónap is elég lehet. Az üzletlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hvg.hu értesülését, de jelezték, költséghatékonysági alapon valószínűleg zárnak be egységeket, igaz, nyitnak is párat.
 
A Tesco mintha csak lavinát indított volna el, a brit kereskedelmi lánc 13 boltjának bezárása után a hvg.hu tudomása szerint a Spar is hasonló számú üzletére tehet lakatot. A laphoz nem hivatalos, a céghez közeli forrásokból eljutott információ szerint 9, más információ szerint 12 bolt ajtaja zárva lehet akár heteken belül. A társaságon belül többen már tudnak a bezárás előtt álló üzletekről, de az érintett boltokban dolgozókkal még nem közölték, mi várhat rájuk. (Az áruház 4 év alatt 11 üzletet zárt be, ehhez képest jelzésértékű, hogy rövid időn belül körülbelül ugyanennyit zárhatnak be.)
 
 
A hvg.hu értesülését a Spar kommunikációs vezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Maczelka Márk állítása szerint azonban azzal együtt sem nem téma a Sparnál sem a kampányszerű üzletbezárás, sem a csoportos leépítés, hogy ilyen hírek terjedtek el a sajtóban és elég makacsul tartják magukat. A vasárnapi zárva tartás hatásai a március elsejétől való bevezetést követően csak további pár hónap működési tapasztalatai alapján derülhetnek ki, állította.
 
A Spar, bár jelentősen megvágja idei fejlesztési terveit, a valószínű bezárások mellett új egységeket is nyit a kommunikációs vezető elmondása szerint, közöttük 3 szupermarketet Budapesten. Folytatják a sikeresnek bizonyult együttműködést az OMV benzinkúthálózattal, várhatóan február végéig 3 új Spar Express nyílik a fővárosban és további 5 engedélyeztetési eljárását indították meg.
A Spar franchise terjesztése is nagy erőkkel folyik, már meglévő boltokat pályáztatnak saját dolgozóik között (körülbelül 70-en jelentkeztek, de ez nem jelent 70 üzletet), valamint a magánkézben lévő független kereskedéseket próbálják bevonni franchise rendszerükbe.
 
Forrás: hvg.hu
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.